"İlçelere Konteynır Tahsisi Görev Alanımıza Girmiyor"

17 Şubat Cuma günü ''Nüfus arttı Büyükşehir baktı'' başlığıyla gazetemizde yayımlanan habere istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak açıklamalarda bulundu. Haberde K

GÜNDEM 23.02.2017 19:14:00 0

BİZİM GÖREV ALANIMIZIN DIŞINDA

 

Söz konusu haber hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak, geçtiğimiz yıl 250 adet çöp konteynırı hibe ettiklerini ifade ederek; "Çöp toplamak ya da konteynır temin etmek bizim asla vazifemiz değil. Yerel belediyeler konteynır temin eder, çöpleri toplar bizlerde o çöpleri ya geri dönüşüme gönderilmesi noktasında devreye gireriz ya da imha edilmesi gereken çöpler için yer belirtiriz; çöp konteynırı temin etmek bizim işimiz değil. Kaldı ki geçtiğimiz yıl hibe ettiğimiz 250 konteynırı vazifemiz olmadığı halde verdik; konu nasıl Büyükşehir'e geliyor anlamış değilim" derken, konunun Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve sorumluluk alanı dışında olduğunu ifade etti.

 

HAYALLER SUYA DÜŞTÜ

 

Yakın zamanda Kapaklı Belediyesi ihalesini yaptığı üzere yeni çöp konteynırlarına kavuşacakken,  Kapaklı'nın ihtiyacı olan konteynırlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden gelmesi beklenen destek hayali şu an için suya düşmüş görünüyor.

 

Haber / Celal KARAKURT