Yenilenen Hatlar Nisan'da Devrede

Büyükşehir yapılanması gereği belediyeye bağlı halk otobüslerine dönüştürülen hatlarda icraat nisan ayından itibaren faaliyete geçecek. Başkan Kadir Albayrak bu dönüşümde yeterince toleranslÄ

GÜNDEM 22.02.2017 20:22:00 0
Yenilenen Hatlar Nisan

Çerkezköy'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı ziyaret etti. UKOME Başkanı Hasan Bayram'ın da dahil olduğu ziyarette şoför esnafının sorunları ve uygulamaya geçilen şehir içi ulaşım hattı ele alındı. Gerçekleşen ziyarette şehir içi ulaşımın nisan ayında start alacağının müjdesi verildi.

 

ÇERKEZKÖY’E BİRİM

 

İlçeye sabah erken saatlerde gelerek bir dizi ziyarette bulunan Başkan Albayrak'ın bir durağı da Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası oldu. Burada Başkan Mustafa As ile görüşen Albayrak, şoför esnafının şikâyet ve taleplerini dinledi. Ziyarette hazır bulunan UKOME Başkan Hasan Bayram yöneltilen sorulara cevap verirken, Başkan Mustafa As öncelikli olarak TESKİ binasında şoförlerin evrak işlerinin halledilebileceği bir birim oluşturulması yönünde talepte bulundu. Evrak işlemlerini yaptırmak isteyen şoförlerin Süleymapaşa'ya gitmek zorunda kaldıkları için maliyet artışı olduğu bu sebeple Çerkezköy'de bir birim kurulması gerektiği zikredildi.

 

KONTROLLER MEYVESİNİ VERDİ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ayrıca konuşmasında S ve J plakalı araçların uygunluğu, bölgesellik konusu ve korsan ticari araç denetimleri noktasında emniyet mensuplarının yaptığı uygulamaların meyvesini verdiğini ifade ederek, duydukları memnuniyeti ekledi ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın konuya hassasiyetle yaklaştığını kaydetti.

 

30 MART 2014 MİLADIMIZDIR

 

Başkan Albayrak ise 30 Mart 2014'ün Tekirdağ için adeta bir milat olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediyesi olunmasının ardından yerel yönetimlerin yetki alanlarının daraldığını ve bu sebeple bir takım işler için merkez ilçe olan Süleymanpaşa'nın bu noktada kaçınılmaz bir gerçeklik olduğunu ifade etti. Başkan Albayrak, "30 Mart 2014'te çıkan yasa olmasaydı örneğin Vahap Bey, Çerkezköy'ün her işini yapacaktı fakat çıkan yasa sonrası yatırım ve bölge sorumluluklarında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yüzde 75'lik bir dilim kalırken, yerel belediyeye ise yüzde 25'lik alan kalmış oldu. Ayrıca sağlık, kanalizasyon, su gibi yatırımlar Büyükşehir Belediyesi'ne kalmış oldu" dedi.

 

MODEL OLUŞTURMAK GİBİ BİR SORUMLULUĞUM VAR

 

Kendisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olduğu için belediye başkanlığı görevinin yanı sıra ayrıca ''model'' oluşturmak gibi bir sorumluluğunun bulunduğunu da ifade eden Albayrak, tüm ilçelere hizmet etmek istediğini bunun için yoğun mesai sarf ettiklerini dile getirdi.

 

GEREĞİNDEN FAZLA SÜRE VERDİK

 

Büyükşehir Belediyesi'nin yakın zaman içersinde uygulamaya aldığı şehir içi ulaşım imkânının kısa bir süre içerisinde rayına oturacağını kaydeden Albayrak, ilçede uzun yıllardır taşımacılık yapan firmaların elinden birden ekmeklerini alamayacaklarını bu sebeple o firmaların dönüşüme ayak uydurmaları için kendilerine gereğinden fazla süre verdiklerini dile getirdi.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NİSAN'DA

 

Özel taşımacılıktan Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi ulaşıma dönecek olan firmalar hakkında brifing veren UKOME Başkanı Hasan Bayram, "127 aracıyla Kalebirlik firması dönüşüme ayak uyduruyor. Kapaklı'da 30 araç dönüşüme hazır iken, Çerkezköyde 55 araçtan 51'i şu an için hazır durumda. Dönüşümü kabul ettiler. Çerkezköy ve Kapaklı nüfus yapılarıyla benzerlik gösterdiği için aynı zon üzerinde bulunuyorlar bu sebeple ortak bir çalışma yürütme noktasında iki taraf ile de anlaşılmış durumda. Öncelikle nisan ayında bu hatların çalışmaya başlamasını planlıyoruz" dedi. Bayram araçların tek renk olacağını kaydetti.

 

4 GÜNDE 70 ARACA MÜDAHALE

 

Öte yandan bölgesellik ve korsan ticari araçlara yönelik emniyet güçleri, jandarma ve UKOME'nin kendi personelinin yanı sıra zaman zaman zabıta destekli yapılan dört günlük uygulama içerisinde 70 araca müdahale edildiğini vurgulayan Bayram, araç kontrollerinin sabah 05.00'da başlayarak akşam saat 20.00'a kadar devam ettiğini dile getirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT