Kadın Danışma Merkezi Erkeklere de Açık

Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy'de üç ay önce Büyükşehir tarafından kurulan kadın danışma merkezleri 233 kadına hem sosyal hem psikolojik destek verdi. Erkeklere de açık olan merkez problemli

GÜNDEM 22.02.2017 20:17:00 0
Kadın Danışma Merkezi Erkeklere de Açık

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de kadın danışma merkezleri üç ilçede toplam 233 kadına hem sosyal hem psikolojik destekte bulundu. Merkez ağırlıklı olarak eşlerinden şiddet gören kadınların uğrak noktası oldu.

 

KATILIMCI VE ÜRETKEN BİREYLER

 

Çerkezköy’deki merkezin sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı henüz beş ay önce kurulan merkezden sosyal ve psikolojik destek almak isteyen 161 kadınla görüşme yaptıklarını söyledi. Merkezin hizmete girdiği günden bu yana iki psikolog ve iki sosyal hizmet uzmanı ile hizmeti sürdürdüğünü kaydeden Bağcı, “Bireylerin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla,  çeşitli psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetlerini en iyi şekilde veriyoruz” dedi.

 

KORUMA, DESTEK VE GÜÇLENDİRME

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde kurulan kadın danışma merkezlerinde ilçelerde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydeden Bağcı bu kapsamda verilendanışmanlık hizmetleriningizlilik ilkesiyle ve profesyonelce sürdürüldüğünü, ücretsiz olduğunu kaydetti.

 

463 KADINLA GÖRÜŞÜLDÜ 233’ÜNE DESTEK VERİLDİ

 

Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’daki kadın danışma merkezlerinde beş ay içinde toplam 233 kadına hem sosyal hem de psikolojik destek verildiğini belirten Bağcı şöyle devam etti:  “Ayrıca yine bu üç ilçemizdeki kadın danışma merkezimizde 463 kadınla destek almaları için görüşme gerçekleştirildi. Çeşitli konularda sosyal destek ve psikolojik destek alma konusunda her geçen gün bir öncekinden daha fazla talep oluyor.

 

CİNSİYET AYIRIMI YOK

 

Kadın danışma merkezleri olarak bizler bölgemizde bu yönde özverili şekilde çalışmalarımızı sürdürüyor ve işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.Merkezlerimizden sosyal ve psikolojik destek alan kadınlarımız ve eşlerinin aile yaşantılarının düzene girmiş olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu nedenle aile içinde çeşitli sorunlar yaşayan kadın olsun erkek olsun kişiler danışma merkezimize mutlaka gelsin. Kendilerine her konuda destek vererek yardımcı olacağımızı bilmelerini istiyoruz.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN