Akarsu'da Yönetim Sallandı Yıkılmadı

Akarsu Birlik Minibüs Kooperatifi'nin mali kongresinde raporlar bir oy farkla onandı. Yönetim iki oy farkla güvenoyu aldı. Yüzde 200 oranındaki aidat zammı talebi ise ret edildi.

GÜNDEM 19.02.2017 21:38:00 0
Akarsu

Çerkezköy’de şehir için yolcu taşımacılığı hizmeti veren S.S. 25 No’lu Akarsu Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin mali kongresi önceki akşam Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kooperatif üyeleri 375 TL olması istenen aidatlara tepki gösterdi ve ve aidatların 125 TL olarak devam etmesi kabul edildi. Bu madde görüşülürken biraz gerginlik yaşandı.Hükümet Komiserleri Mehmet Furtuna ve Ergin Aksan gözetiminde yapılan kongrede Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat’ta hazır bulundu.

 

MUSTAFA AS DİVAN BAŞKANI

 

Kongre kooperatif başkanı Ali Öztürk’ün konuşmasıyla başladı.Ardından Kongre divanı seçimi yapıldı. Kongre divanı Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As başkanlığında As ile birlikteNazmi Akbulut’tan oluştu. Divan teşekkülünün ardından kongre Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

 

RAPORLAR BİR FARKLA…

 

Gündemin ilk maddesi olan faaliyet raporu okundu.Ardından denetim kurulu raporu okundu ve okunan bu raporlar hakkında söz almak isteyenlere söz verildi.Ardından raporlar tek tek oylamaya sunuldu. Raporlar, 18 ret oyuna karşı bir fazlasıyla, 19 kabul oyla kabul edildi.

 

GİDERLER DE KONGREYİ GERDİ

 

Gündemin 6. Maddesi olan gelir gider hesaplarının görüşülmesi sırasında madde üzerinde konuşmak için söz alan bazı kooperatif üyelerinin harcamaların fazla olduğunu ileri sürmesi ile birlikte gerginlik yaşandı. Bu konuda önüne gelen bir şeyler söylemeye başlayınca Kongre Divan Başkanı Mustafa As ile Hükümet Komiseri Mehmet Furtuna gerginliğe müdahale ederek kongrenin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağladılar.

 

ARSA SATIŞINA ŞARTLI ONAY

 

Gündemin bir diğer maddesinde kooperatife ait bir arsanın satışı görüşüldü. Bu madde üzerinde de uzun tartışmalar yapıldı. Nihayetinde önce fiyat araştırması yapılması ve üyelerin satış öncesi bilgilendirilmesi şartıyla, yönetime satış için yetki yine oy çokluğuyla verildi.

 

YÜZDE 200 ARTIŞ İSTENDİ

 

Gündemin sekizinci maddesinde kooperatif ortaklarının aylık aidatların arttırılması tartışıldı. Yönetim 125 TL olan aylık aidat bedelini kooperatife avukat tutulacağı gerekçesiyle 375 TL’ye çıkartmak istedi. Kooperatif Başkanı Ali Öztürk toplamda 330 bin TL ödeyecekleri avukata 50 bin TL tutarında ödeme yapıldığını kaydetti. Bu talep kongreyi yine gerdi.

 

ZAM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİLER

 

Kooperatif üyeleri ,”Bu gün bu kadar bir parayı büyük şirketler bile bir yılda avukatlarına vermiyor. Zaten zar zor geçimimizi sağlıyoruz.Biz avukat falan istemiyoruz. Eğer avukat tutulacaksa aylık bin lira verilir,bizim devamlı avukatlık işimiz yok. Biz kooperatifimize avukat tutulmasını istemiyoruz. Aidatlarında 125 TL’den devam etmesini istiyoruz” diye görüş bildirdiler. Görüşmelerin ardından her iki aidat miktarı ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Zamlı aidat tutarı 17 kabul oyuna karşın 19 karşı oyla ret edildi. 125 TL tutarındaki aidatın devamına ise 19/17 oy çokluğuyla karar verildi.

 

19’A 17 İLE GÜVENOYU ALDI

 

Gündemin 10’ncu maddesinde de yönetim kurulunun devam edip etmemesi yönünde yapılan güven  oylaması yapıldı. 19 kabul oyuna karşı 17 de ret oyu çıktı.Denetim kurulu içinde aynı sonuç çıktı. Mali Kongreden kıl payı da olsa güven alan Öztürk ve ekibi rahat bir nefes aldı.

 

DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Kooperatif Başkanı Ali Öztürk kongre sonunda yaptığı konuşmada, “Kooperatif yönetimi olarak kooperatifimizin daha iyi yerlere gelmesi ve kooperatif ortaklarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Ufak tefek hatalarımız olmuş olabilir. Ancak bizler siz değerli arkadaşlarımızın da katkı ve destek vermelerini istiyoruz.Bundan böyle çalışmalarımız sizlerin önerileriniz doğrultusunda daha iyi yapılacaktır. Bizler bugün buradaysak yarın başka arkadaşlarımız bu görevi üstlenecek. Bu nedenle her zaman bir birimize yardımcı olmak zorundayız. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ