NÜFUS ARTTI BÜYÜKŞEHİR BAKTI

Kapaklı'nın muhtelif mahallelerinde oluşan çöp konteynırı yetersizliği sorununa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kaldı. Nüfusa paralel olarak artış gösteren sorunlardan birisi olan çevrese

GÜNDEM 17.02.2017 21:57:00 0
NÜFUS ARTTI BÜYÜKŞEHİR BAKTI

YETERSİZ KALDI

 

2015 yılında Kapaklı'ya 240 adet çöp konteynırı teslim eden Büyükşehir, yine artış gösteren nüfusa göre 2016 yılında 100 adet daha konteynır göndermişti.  2016 yılında kendi imkanları ile ihaleye çıkan Kapaklı Belediyesi daha sonra 140 adetlik çöp konteynırı satın alarak ilçenin eksikliğini gidermeye çalışsa da yeterli olmadı.

 

140 İLAVE

 

2017 yılına gelindiğinde 7 bin 543 kişinin daha Kapaklı'da ikamet etmesiyle birlikte 105 bin nüfusuna ulaşılırken nüfusun beraberinde artan çevresel kirliliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kaldı. Şu an için ilçede bulunan 3 bin 193 çöp konteynırı yetersiz kalırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden ümidi kesen Kapaklı Belediyesi ihale ile 140 çöp konteynırını daha ilçeye kazandırmış olacak.

 

TALEP GELDİ

 

Bir mahallede bulunan çöp konteynırı sayısını sokak üzerinde yer alan apartmanların sayısına ve hane halkına göre dizayn ettiklerini ifade eden Kapaklı Belediyesi çevre birimi yetkilileri, vatandaşların çöp konteynırı noktasında talepte bulunduklarını ifade ederken, mevcut bulunan envanterin ise yetersiz kaldığını kaydetti. 

 

Haber / Celal KARAKURT