ÜST GEÇİT PROJESİ RİSK ALTINDA

Çok sayıda kazanın yaşandığı Çerkezköy – Saray yolunda Kapaklı Belediyesi'nin Karayollarından yapım yetkisini aldığı Büyükşehir'e pas ettiği üst geçit işi protokole g

GÜNDEM 16.02.2017 21:49:00 0
ÜST GEÇİT PROJESİ RİSK ALTINDA

Hayati bir mesele olmasına karşın Büyükşehir’in aymazlığında ödenek yetersizliği veya Tekirdağ’ın diğer ilçelerinin olası kıskançlığı gösteriliyor. Yine protokol maddesi gereği Karayolları iptal resti çekebilir. Olan halka olmadan işe başlanmalı.

 

Kapaklı Belediyesi'nin büyük uğraşlar sonucunda Karayolları ile imzaladığı protokol sonrası yapım işini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği üst geçit projesi üzerinden aylar geçmesine rağmen hala ihaleye dahi açılmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin ödenek yetersizliğini öne sürerek ihale etmediği projenin akıbeti merak ediliyor.

 

PROTOKOL GÜÇ BELA İMZALANMIŞTI

 

Karayollarının denetim ve kontrolünde olan Saray - Çerkezköy yolu üzerine modern bir üst geçit yapılması için Kapaklı Belediyesi'nin verdiği mücadele sonrası Kapaklı Belediyesi ile Karayolları arasında 17 Mayıs 2016'da protokol imzalanmıştı. Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ile Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı'nın imzasını taşıyan protokol, üst geçit yapım işinin Karayollarından alınarak, Kapaklı Belediyesi'ne devrini içeriyordu.

 

ÜZERİNDEN 9 AY GEÇTİ TIK YOK

 

İmzalanan protokolün ardından daha modern bir yaya üst geçidi yapılması için Başkan Mandalı'nın talepleri doğrultusunda bir proje hazırlatıldı. Hazırlanan projenin ardından modern bir üst geçit yapılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı proje için Kapaklı Belediyesi gün sayarken üzerinden yaklaşık olarak 9 ay geçmesine rağmen henüz tek bir adım dahi atılmadı.

 

PROJE KAPAKLI İÇİN HAYATİ DERECEDE

 

Protokolün hemen ardından hazırlatılan proje, 36. Sokak ile Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'ni birbirine bağlarken, engelli asansörleri, bisiklet yolu ve yayaların rahatça kullanabileceği alanları içeriyordu.  Onlarca trafik kazasının meydana geldiği Saray - Çerkezköy yolu üzerine yapılması planlanan üst geçit projesinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen proje hala ihaleye açılmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi projeyi şimdilik sürüncemede bıraksa da bu proje Kapaklılılar için büyük önem taşıyor. Ayrıca söz konusu üst geçit yapıldığında vatandaşların kullanımına açık olan Vahit İnce Köprüsü de yıkılacak.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖDENEK NOKTASINDA ZORLANIYOR

 

Projenin ihale edilmemesi hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne protokolü ve hazırladığımız projeyi uzun bir süre önce sevk etmemize rağmen henüz bir adım atılmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin ödenek noktasında zorlandığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR TEPKİ ALMAKTAN MI ÇEKİNİYOR

 

Öte yandan Kapaklı'da kültür merkezi çalışmaları devam ederken akıllara; “Ödenek noktasında zaman zaman sorun yaşayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aktif olarak yatırım yaptığı bir ilçeye ikinci yatırımı yapmak isteyeceği zaman diğer ilçelerden tepki görebileceği endişesi mi taşıyor?'' soruları geldi.

 

PROTOKOL İPTAL EDİLEBİLİR Mİ ?

 

Ayrıca 17 Mayıs 2016'da imzalanan protokolün 8.2'nci maddesinde yer alan ''Protokolün 3. maddesinde belirtilen işe, protokolün yürürlüğe giriş tarihinde başlanacak, 31 Aralık 2016 tarihinde bitirilecektir. İşin verilen süre içerisinde bitememesi halinde ek protokol yapılacaktır. Ancak, işe verilen süre içinde başlanılmaması veya 6.2'nci maddede belirtilen hususların yerine getirilmemesi halinde protokol tek taraflı olarak KGM'ce iptal edilerek uygulamadan kaldırılacak ve konu bir yazı ile bildirilecektir'' ibaresinden de anlaşılacağı üzere proje risk altında.1.5 ay önce bitmesi gerekirken henüz ihalesi dahi yapılmayan proje, sadece projenin çizilmesiyle sınırlı kalabilir” ifadeleri yer alıyor

 

Haber / Celal KARAKURT