Kar geri döndü

Ocak ayı içinde belli aralıklarla etkili olan kar yağışı Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava dalgası ile Çerkezköy ve Kapaklı'da yeniden etkili oldu. Kar yağışıyla ısı 5 dereceden gÃ?

GÜNDEM 13.02.2017 21:26:00 0
Kar geri döndü

TRAFİĞE ÇIKMAYIN

 

İlçelerde kar yağışıyla birlikte Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi’nin kar yağışına karşı gerekli önlemi aldığı belirtildi. Belediye yetkilileri, ilçemizde başlayan yoğun kar yapışı nedeniyle ana canterler başta olmak üzere tüm yollarda trafiğin açık tutulması için  tuzlama ve solüsyon çalışmasının yapıldığını ve bu yönde gerekli önlemler alınarak çalışmaların aralıksız olarak üç vardiya halinde sürdüğünü ve hava muhalefeti süresince devam edeceğini bildirdi. Yetkililer,“Vatandaşlarımız bu kötü hava koşullarında gerekmedikçe özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalı. Özelliklede özel otomobillerinde kış lastiği olmayan vatandaşlar hassas olmalı” dedi. Kar yağışıyla birlikte esnafta iş yerlerine giriş çıkışı rahatlatmak için dükkanlarının önündeki karları temizledi. Kaygan zeminde olası düşüp sakatlanmalara karşı önlem aldı.

 

ÇORLU’DA UÇUŞLAR İPTAL OLDU

 

Öte yandan Çorlu’da da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Çorlu Havaalanında yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Çorlu'da başlayan kar yağışı ilçeyi kısa sürede beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü ilçede, kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda meydana gelen buzlanmalar araçların trafikte ilerlemesini güçleştirdi. Karyağışının ardından Çorlu Havaalanında yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Çorlu Belediyesi ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

 

SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ

 

Edirne’de soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte Meriç ve Tunca nehirlerinden kaynaklı nem nedeniyle hissedilen sıcaklık sıfırın altında 5 olarak ölçüldü. Kırklareli kent merkezinde de soğuk hava etkisini hissettiriyor. Yüksek kesimlerinde ise kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde kar yağışı zaman zaman yoğunlaşıyor. Kar kalınlığı Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 3, Demirköy ilçesinde 5, Kofçaz ilçesinde 10 santimetre olarak ölçüldü. İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ