Keşan Pazaryeri'ne Aç Kapa Usulü Çatı

İller Bankası'ndan 30 milyon TL kredi alınarak kurulan Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri'nde esnaf ilk siftahı 11 Şubat'ta yaptı. Başkan Özcan kompleksin çatısının aç kapa türü olmas

GÜNDEM 12.02.2017 21:53:00 0
Keşan Pazaryeri

Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan, Trakya’da belediye eli ile yapılan en büyük proje olan ve İller Bankası’ndan alınan 30 milyon TL’lik kredi ile en büyük kredi miktarına sahip Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki meydanda 11 Şubat 2017 Cumartesi günü ilk kez pazaryeri kuruldu. Hem kompleks içinde iş yeri olan hem tezgah açan esnaf ile Keşan ve bölgedeki vatandaşların merakla beklediği pazaryerinden ilk günden herkes memnun kaldı.Keşan Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilk gün esnafın yerinde tezgah açıpaçmadığı ve belediye ile sözleşme yapıpyapmadığı konusunda denetimlerde bulundu.

 

ALIŞVERİŞTE YENİ BİR SOLUK

 

11 bin 250 metrekarelik alanda rahat ve geniş bir mekanda alışveriş imkanı sunan pazaryeri ile Keşan’a alışveriş anlamında yeni bir soluk katılmış oldu.Tuhafiyeci esnafı da cumartesi günü Rasim Ergene Caddesi üzerinde tezgah açtı. Seyyar balık satıcılarına da kompleks ileKeşan TSO’nun arasındaki alanda yer gösterilmiş oldu. Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, ilk gün pazaryerinde tezgah açan esnafı Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik’le birlikte ziyaret etti ve esnafa hayırlı işler diledi.

               

ÖZCAN: OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

 

Pazaryerinde ilk pazarın kurulmasından çok mutlu olduğunu belirten Başkan Özcan, “Daha önce söylediğimiz gibi meydandaki alana yaş sebze ve meyve ile gıda sektörünü aldık. Hem esnaftan hem de vatandaştan olumlu tepkiler alıyoruz. Pazaryerinde eksiğimizin olduğunu biliyoruz bu soruna da arkamızı dönecek değiliz. Bu kadar büyük ve komplike bir tesisi yaptırdıysak üstünü de kapatmasını çok iyi biliriz. Projeyi hazırlayan firmayla konu hakkında görüşmelerimiz sürüyor. Ancak mevcut meydan görüntüsünü de korumak istiyoruz. Geçici açılır kapanır bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Onu da yaptıktan sonra kompleks dört dörtlük bir yer olacak.Bu hareketliliği gördüğüm için çok mutluyum. Kaç yıllık rüya gerçekleşmiş oldu. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER