Öztrak: Bu kadar akçeli iş, OHAL şalının altına gizlenemez

CHP'li Öztrak, yapılan son KHK düzenlemesiyle banka yöneticilerinin sorunlu kredilerin yeniden yapılandırılmasındaki sorumluluklarının gevşetildiğini ve bu işlemler yapılırken yeterli özeni göster

GÜNDEM 10.02.2017 20:00:00 0
Öztrak: Bu kadar akçeli iş, OHAL şalının altına gizlenemez

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti: AKP iktidarı TBMM’den aldığı olağanüstü hal yetkilerini amacı dışında kullanmayı alışkanlık haline getirdi. İktidar kendi siyasi ajandasını hayata geçirmek için olağanüstü hal fırsatçılığı yapıyor. Bugün yayımlanan ve olağanüstü halin icapları ile uzaktan yakından alakası olmayan düzenlemeleri içeren 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) bunun son örneğidir. Daha birkaç gün önce Ziraat ve Halk Bankası gibi kamu bankaları Sayıştay denetimine tabi olmayan Türkiye Varlık Fonuna devredilmişti. Bugün çıkarılan 687 sayılı KHK ile ise banka yöneticilerinin sorunlu kredilerin yeniden yapılandırılmasındaki sorumlulukları gevşetilmekte ve bu işlemler yapılırken yeterli özeni göstermeyenler için getirilmiş zimmet suçu kaldırılmaktadır. Yapılanlar son derece açıktır. Hükümet, biri veya birilerini kurtarmaya çalışmakta; bürokrat da yasayla kendini sorumluluktan kurtarmanın alt yapısını hazırlamaktadır.

 

OHAL YETKİSİYLE EKONOMİYE MÜDAHALE

 

Öztrak: “Suudi Arabistanlı bir gruba ait Türk Telekom’un bankalarla olan sıkıntıları artık herkesin malumudur. Yine Hükümete yakın bazı müteahhitlerin mevcut konjonktürde kredi bulmakta sıkıntı yaşadığı kamuoyuna yansımaktadır. Hükümet terörle mücadele edeceğim diye aldığı OHAL yetkileriyle, ekonominin günlük işleyişine müdahale eden pek çok işlem yapmaktadır.

 

AKÇELİ İŞLERE OHAL ŞALI

 

Milletin parası ve atadan, deden kalan son ziynetleriyle kimler kurtarılacaktır? Bu soruların cevapları bugünden kamuoyuyla mutlaka paylaşılmalıdır. Bu kadar akçeli iş, OHAL şalının altına gizlenemez. Milletin harcanan ve harcanacak olan her kör kuruşunun hesabı, şimdiden millete verilmelidir.