Adı park diğer işlevleri çamaşırhane palethane

Çok amaçlı liseler, çok amaçlı kültür merkezleri derken çok amaçlı parkımızda oldu. Bağlık Mahallesinde bulunan bir park halk tarafından çamaşırhaneye ve palethaneye çevrildi.

GÜNDEM 10.02.2017 09:36:00 0
Adı park diğer işlevleri çamaşırhane palethane

HOR GÖRÜLÜYOR

 

Ülkemizde “Çok amaçlı” yapılaşmalara bir yenisi, doğal haliyle ve halkın kendisi tarafından eklendi. Çok amaçlı liseler, çok amaçlı kültür merkezleri… derken Bağlık Mahallesi sakinleri Huzur Sokak içindeki bir parkı çok amaçlı hale getirdi. Kamu tarafından yapılan yatırımların ama denetim ve kontrolünün yeterli yapılmaması ama vatandaşın kıymet bilmeyip hor kullanması sonucu parkın bir tarafı çamaşırhaneye, bir başka tarafı palethaneye dönüştü. Belediye tarafından gerekli denetim önlemlerinin alınmaması, halkın da kıymet bilmez anlayışının sürmesi halinde parkın kalan kısımlarının da bulaşıkhane, kömürlük… vs gibi diğer amaçlarla kullanılacağına olasılık veriliyor.

 

“YOK ARTIK” DEDİRTTİ

 

Yol kenarında bulunan parkı kişisel kıyafetlerini kurutmak üzere asan vatandaş “yok artık” dedirtti. Mahalle halkının zaman geçirebileceği, spor aletlerinde egzersiz yapabileceği bu parkı çamaşırlarını asmak için kullananlar yapılan yatırımların nasıl da hor kullanılıyor olduğunu gözler önüne serdi. Parkın ortasına ip gererek çamaşırlarını seren kişilerin yanı sıra bir diğer aymazlık ise parkın kenarına muhtemelen yakacak olarak kullanılmak üzere istiflenen paletler oldu.

 

Haber / Celal KARAKURT