Veliköy Mahalleevi'nde terapi kursu kendiliğinden açıldı

Geniş ailelerde kaynanaların gelinlerine önce "Gitme" deyip şimdi önerdiği Veliköy Mahalleevi üretime ve gelire dönüşen eğitimin yanısıra kursiyerler için birbirlerine içlerini döktükleri t

GÜNDEM 8.02.2017 21:22:00 0
Veliköy Mahalleevi

Veliköy Mahalleevi'nde devam eden rölyef ve basit usul iğne teknikleri kursu tüm hızıyla devam ediyor. Veliköy'de yaşayan ev hanımları için kendi deyimleriyle ''Terapi merkezi'' olarak adlandırılan kurslar, katılımcıların stres atmasına olanak tanırken diğer yandan ek gelir kapısı oluyor. Kurs Öğretmeni Gülten Altay, "Kadınlar evde oturmak yerine buraya gelerek el sanatları ve İngilizce eğitimi alarak kendilerine önemli ölçüde birikim ve deneyim katıyorlar. Buradayken sosyalleşiyor, kaynaşıyor hatta birbirleriyle dertleşme imkanı buldukları için kursumuzu kendi deyimleriyle ''terapi merkezi'' olarak görüyorlar” diyor.

 

EĞİTİMLERİ BELGELENİYOR

 

Veliköy Mahalleevi'nde el sanatları kursları tam hızıyla devam ediyor. Basit iğne teknikleri ve rölyef çalışmaları kurslarının verildiği Veliköy Mahalleevi'nde yaklaşık 50 kursiyer eğitim görüyor. 288 saat olarak belirlenen basit iğne teknikleri kursuna devamsızlık yapmadan katılım gösteren kursiyerlere başarı sertifikası verilirken, rölyef kursunda ise herhangi bir saat sınırı bulunmuyor.

 

İNGİLİZCE DERSİ KONSEY BAŞKANINDAN

 

Rölyef ve basit iğne teknikleri kurslarının yanı sıra haftada iki gün ilk ve ortaokul öğrencilerine ve yine haftada 2 gün olmak üzere 15 kadın kursiyere, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe tarafından İngilizce kursu veriliyor. Veliköy Mahalleevi açıldığı günden itibaren 350'nin üzerinde kursiyere el sanatları becerisi kazandırırken, 150 kursiyerine başarı sertifikası verdi.

 

SERGİYE BİRŞEY KALMAYACAK

 

El sanatları kursları hakkında bilgi veren Burada ürettiklerini satarak kendilerine ek gelir sağlamış oluyorlar. Örneğin geçtiğimiz günlerde bir rölyef çalışmasını 500 TL'den sattı bir arkadaşımız. Bazen kursiyerlerimize , ‘Eserlerinizin hepsini satmayın sergiye koyacak bir şeyler olsun' dediğim de oluyor" diye konuşarak kursiyerlerin hiç de azımsanamayacak ölçüde ek gelir elde ettiklerini ifade etti.

 

GEZELİM GÖRELİM

 

El sanatları kurslarının yanı sıra kültürel birçok aktivitenin içinde de yer aldıklarını ifade eden Altay, "Geçtiğimiz günlerde Amasra'ya gezi düzenledik, kursiyerlerimiz için unutulmaz bir anı oldu. Veliköy'de yaşayan arkadaşlarımızın bir kısmı geniş aile olarak yaşıyor, buraya gelmek istediği zaman kayınvalidesi sorun yaratabiliyor ama kayın valide Mahalleevinde yapılan işleri ve ortamın güzelliğini görünce gelinine gitmesi yönünde telkinde bulunuyor hatta kendisi de katılıyor. Çok güzel eserler ortaya koyuyorlar, Kızılpınar'daki Mahalleevinde de kayıtlarımız başladı, dileyen vatandaşlarımız kurs başvurusunda bulunabilir" dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ