Projede 63 sınıf donatıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı 'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat' projesi kapsamında 10 sınıfı donatılan Kızılpınar 125 Ortaokulu'nda

EĞİTİM 6.02.2017 21:18:00 0
Projede 63 sınıf donatıldı

HAYIRSEVERLERDE KATILDI

 

Dün saat 10.30’da gerçekleştirilen programa  Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Çerkezköy’de eğitim öğretim hizmeti veren okul idareci ve öğretmenleri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.

 

“EĞİTİM AÇISINDAN RAHATLADI”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ Düzenlediğimiz program sadece proje içindir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği açılış töreninin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. 125. Yıl Ortaokulu’nda toplanma nedenimiz ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında okula yardım eden hayırsever vatandaş ve kuruluşların isimlerinin yer aldığı tabelaları sınıflara asacağız. 125. Yıl Ortaokulu Ek Binası sayesinde Kızılpınar eğitim öğretim açısından oldukça rahatladı” diye konuştu.

 

VERİLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Gümüş “ 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına 74 öğretmenle bin 908 öğrenciye hizmet veren 125. Yıl Ortaokulu’nda, derslik başına 5’inci sınıflarda 51, 6’ncı sınıflarda 48, 7’nci sınıflarda 42 ve 8’inci sınıflarda ise 40 öğrenci düşmekteydi. Bir dersliği aynı gün, yaklaşık 80 öğrenci kullanmaktaydı. Ancak ek binanın hizmete girmesiyle derslik başına 5’inci sınıflarda 51’den 39’a, 6’ncı sınıflarda 48’den 32’ye, 7’nci sınıflarda 42’den 40’a ve 8’inci sınıflarda ise 40’tan 35’e düşmektedir. Bununla birlikte bir günde, bir dersliği kullanan öğrenci sayısı ise 80’den 40’a düşmektedir. Ortaokullarda 7 bin 294’ten yüzde 75,29 olan ikili öğrenim gören öğrenci oranımız bugün itibariyle 5 bin 374’ten yüzde 56 olmuştur” dedi.

 

“EVLERİNE ERKEN GİDECEKLER”

 

Okulun giriş ve çıkışlarının değiştiğini kaydeden Gümüş “ Sabahleyin 07.10’da okula gelen öğrencilerimiz artık sabah 09.00’da eğitime başlayacak. Ayrıca akşam saat 19.00 olan çıkış saati, 15.20 olarak öne çekildi. Böylelikle erken saatte eğitimlerini sonlandıran öğrenciler evlerine erken gidecekleri için güvenlik kaygısı da yüzde 70 halledilmiş olacaktır. Mahalle sakinleri, eğitim öğretim yılının başında okulumuzda derslik başına düşen öğrenci sayısındaki yoğunluktan öğrencilerini Çerkezköy’deki çeşitli okullara kaydettirmişti. Ancak ek binanın hizmete gireceğini duyan vatandaşlar, Çerkezköy’de okula gönderdikleri öğrencilerini de ek binaya nakillerini aldırmaya başlamışlardır. Bu yolla 15 vatandaş ilçe merkezinden bu okula nakil başvurusu yapmıştır. Bu sayının hafta içinde 40’ı geçmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“BİR SINIF DONATILDI”

 

Gümüş “ Hizmete giren ek binanın donamımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 5 gün gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Bu kapsamda, 10 sınıf projenin, 16 sınıf ile 1 öğretmenler odası ve müdür odası devlet katkılarıyla donatılmıştır. Yapılan bu katkılar sonucunda, ek binanın bin 40 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. Ek bina 3 idareci, 34 öğretmen, 1 rehber öğretmen ile 3 yardımcı hizmetli kadrosuyla eğitim öğretim hizmeti verecektir. Bununla birlikte 125. Yıl Ortaokulu’nda da bir takım çalışmalar yapıldı. 1 sınıfımız yine proje kapsamında donatıldı. 15 sınıfın öğretmen sandalyeleri değişti. Bütün okulun iç cephe boyası yeniden yapıldı. Binanın ana giriş merdivenlerinin bütün mermerleri sökülüp yeniden yapıldı. Dersliklerdeki kırılan yer döşemelerinin tamiri yapıldı. Ana giriş kapısı bölümü yeniden sıvandı ve boyandı. Ana binada yapılan bütün bu çalışmalar da yine 6 gün gibi çok kısa bir sürede tamamlandı” diye konuştu.

 

“63 SINIF DONATILDI”

 

18 Ocak tarihinde başlattıkları “Bir Sınıf Dona Adını Yaşat’ projesinde bugüne kadar 9 farklı okulda 34 sınıfın donatıldığını kaydeden Gümüş “ Anadolu Liselerimizde standart öğrenci sınıf mevcudu 34 olduğu için 38 sınıf, 25 sınıf da devletimiz tarafından donatıldı. Yani şimdiye kadar 2 bin 360 öğrencilik 63 sınıf donatılmış oldu” dedi.

 

AKAY TEŞEKKÜR ETTİ

 

125.Yıl Ortaokulunu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesine yardım eden hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Tekirdağ, özellikle de Çerkezköy nüfusu hızla artan bir bölge. Çerkezköy’ün çok fazla okul yatırımına ihtiyacı var. Şimdiye kadar gerçekleşen yatırımlar yeterli değil. Belediye ve hayırseverler bir noktaya kadar yardım edebiliyorlar. Daha fazla okul yatırımı istediğimizi buradan bir kez daha duyurmuş olalım. Emeği geçen herkese yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TESPİTLERİMİZİ YAPTIK VE ÜSTLERİMİZE İLETTİK”

 

Bilginin büyük bir güç haline geldiği çağda kendilerine büyük görevler düştüğünü kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ İlimizin okul ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bazı gecikmeler yaşandı ancak aradaki farkı hızlı bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Okulun yapılmasını sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Hangi ilçeye ne kadar okulun gerektiği yönündeki çalışmalar yapıldı. Tespitlerimizi yaptık ve üstlerimize ilettik. Devletimize ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Okulumuz Çerkezköy’ümüze hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

TAHSİSİ YAPILDI

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FEM Dershanesi binası hakkında da bilgilendirmede bulunan Doğan “ Eğitimde hızlı bir gelişime ihtiyacımız var. Bu eksiği görüyoruz ve ona göre çalışmalar yapıyoruz. FEM Dershanesi’nin binası geçici olarak İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilmişti daha sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Diyanet de önemli bir durumdur ve bununla ilgili de gerekli çalışmaları başlatıyorum. Müftülüğümüze de güzel bir yer bulacağız” diye konuştu.

 

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Programda son konuşmayı gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Bugün benim için çok mutlu bir gün.  Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda böyle bir katılımı bir arada görmek çok güzel. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çerkezköy Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a özellikle teşekkür ediyorum. Eğitime çok önem veriyor. Şimdiye kadar ne istediysek vakit kaybetmeden gerçekleştirdiler” açıklamasında bulundu.

 

TABELALAR ASILDI

 

“18 Ocak’ta başlatılan ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesinin meyvelerini toplamak, hayırseverlerin isimlerinin yazılı olduğu tabelaları sınıflara asmak için bir araya geldiklerini kaydeden Abban “Projemize maddi, manevi destek olan herkese ve basınımıza çok teşekkür ediyorum. Desteklerinizin devamını bekliyoruz. Çerkezköy’e geldiğimde 6 katlık binanın İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildiğini öğrendim. Hemen çalışmalara başladım ve bir rapor hazırlayıp yollattım. Binanın Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici tahsisinin gerçekleştiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Orayı Atatürk İlkokulu’nun şubesi olarak açacağız ve o okulumuzu da tekli öğretime geçireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında hayırseverler tarafından donatılan sınıflara tabelalar asıldı.