Yüceer: AK Parti içerisinden nasıl FETÖ'cü çıkmıyor?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer dün saat 12.00'da Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Yüceer, "Yavuz hırsız, ev sahibin bastırırmış. Gerçek FET?

GÜNDEM 3.02.2017 22:02:00 0
Yüceer: AK Parti içerisinden nasıl FETÖ

BU KADAR MI BASİRETSİZSİNİZ

 

Marmara Haber ailesini ziyaret eden Yüceer, gazeteci Şaban Kardeş ile yaptığı görüşmede ulusal ve yerel basının iktidar partisi tarafında sindirilmekte olduğunu ifade ederken, Ankara'da görev yapan birçok gazetecinin işinden olduğunu söyledi. 2011 yılında milletvekilliğine seçildiği dönemde ülkenin zor bir dönem yaşadığını belirttiğini ve bu koşulların hala devam ettiğini kaydeden Yüceer, AK Parti milletvekillerine yüklendi. AK Partili vekillerin iradelerini parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesine teslim ettiğini savunan Yüceer, "Bu kadar mı basiretsizsiniz? Nasıl olurda 316 milletvekili aklını ve iradesini tek bir kişiye bağlayabilir aklım almıyor" dedi.

 

YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIRMIŞ

 

Parlamentoda kadın vekillerin sayısının artmasının meclise sulh ve aklı selimi getireceğini savunduklarını buna rağmen anayasa değişikliği sürecinde Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşanmış, ardından AK Parti ile HDP'li kadın milletvekilleri arasındaki tartışma da büyümüştü. Kadın vekiller birbirlerine tekme tokat atarken, çıkan arbedede CHP'li Şafak Pavey yere düşmüş ve kol protezi çıkmıştı. Haksız olduğu öne sürülen AK Parti milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in kavga sonrası Anayasa değişiklik teklifinin 8. maddesinin oylamasına sedyeyle getirilmesinde samimiyetsizlik olduğunu ve mağdur edebiyatı yaptığı iddiasıyla CHP'li vekillerin tepkisini çekmişti. Yaşananları hatırlatan Yüceer, "Bir baktık oylamaya sedyeyle gelmiş, boynunda bir boyunluk. Sanki kavgada kadın vekilin saçını yolan o değilmiş de dayak yiyen mağdur olan kişiymiş gibi kendini aksettiriyor utanmadan. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" dedi. 

 

AK PARTİ YANMAZ YAPIŞMAZ TAVA GİBİ

 

AK Parti hükümetinin 17-25 Aralık sürecinde hırsızlık ve yolsuzluk yaptığını hatta bunu inkar edemediğini dile getiren Yüceer, "Üstüne üstlük bir de mağduru oynuyorlar. Yok faiz lobisiydi yok üst akıldı yok kandırıldık edebiyatıyla vatandaşın adeta aklıyla alay edercesine yalan söylüyorlar. AK Parti yanmaz yapışmaz tava gibi, hiçbir şey üzerinde durmuyor maşallah. Nasıl oluyor da AK Parti içerisinden FETÖ'cü çıkmıyor " dedi. Daha önce itiraz ettikleri birçok noktada haklı çıktıklarını ifade eden Yüceer, Büyükşehir yasasına tamamıyla karşı çıkmadıklarını ama birçok noktada şerh koyduklarını; bugün gelinen noktada itirazlarında haklı çıktıklarını söyledi. Yüceer, Fethullahçı Terör Örgütü konusunda hükümeti daha önce birçok kez uyarmalarına rağmen iktidarın kulak ardı ettiğini ve bugün gelinen noktadan sorumlu olanın iktidar partisi olduğunu iddia etti.

 

PARTİ MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ

 

Nisan ayında yapılması planlanan yeni Anayasa değişikliği referandumunda AK Parti'nin tarihi bir hezimete uğrayacağını iddia eden Yücer, "AK Parti tarihteki yerini alacak, sandıktan hayır çıkacak" dedi. AK Parti'nin 2010 referandumundan zaferle ayrılmasını bir grup 2. Cumhuriyetçilerin desteğine bağlayan Yüceer, o dönem FETÖ'nün özellikle yargıda yoğun bir şekilde kadrolaştığını ifade etti. Anayasa değişikliği teklifinin siyaset üstü bir konu olduğunu ve ülkenin geleceğinin tehdit altında bırakıldığını dile getiren Yüceer, "Erdoğan'ı sevebilirler, CHP'yi desteklemeyebilirler ama Anayasa'da değiştirilmek istenen ibarelere bakıldığında ülkenin geleceğinin nasıl bir tehdit altında olduğunu görebilirler. Bu referandum parti meselesi değil, memleket meselesidir. Şimdi oyumuza sahip çıkmazsak referandumdan sonra sahip çıkmak isteyeceğimiz bir oyumuz ve irademiz dahi olmayacak" dedi.

 

HADİ ORADAN

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından parti liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Yeni Kapı mitinginin ruhtan uzak olduğunu savunan Yüceer, "Yeni Kapı ruhu diye bir şey yok. İktidar partisinin şovuna dönüşen bu sürecin boş çıktığını gördük" dedi. Yüceer, AK Partili vekiller ile birlikte yurt dışı gezilerinde ve siyasi söylemlerde ülke aleyhinde bir tavırda bulunulması dahilinde AK Parti mensubu milletvekilleriyle o an kenetlenebildiklerini fakat yurt içinde yaşanan meselelerde muhalefet halinde olduklarını kaydetti. AK Partili vekillerin son dönemde "Atatürk dönemine geri dönüyoruz" söylemlerine şiddetle karşı çıktığını ifade eden Yüceer, "Şimdi de Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu dönemlere atıfta bulunarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hadi oradan" ifadelerini kullandı. İstiklal Marşı'nın eleştirildiği, T.C ibaresinin resmi kurumlardan kaldırıldığı dönemlerde ülkücülerin pasif kaldığını savunan Yüceer, "Devlet Bahçeli otofaji yapıyor yani kendi kendini bitiriyor. Kendisinin koltuk sevdası olabilir. Bu kadar mı değerlerinizden koptunuz?"  şeklinde konuştu.

 

ÜLKE EKONOMİK ÇÖKÜŞ İÇERİSİNDE

 

Türkiye'nin son çeyrekte yüzde 2 oranında küçülme yaşadığını kaydeden Yüceer, ülkenin ekonomik bir çöküş içersinde olduğunu ifade etti.  AK Parti'nin 15 yıllık iktidar süreci döneminde dilediği yasayı çıkartabilecek sayıya sahip olduğunu fakat yine de ülkeye başkanlık sistemini getirmek istemesindeki sebebin ülkenin selametine ters düştüğün söyledi. Referandum sürecine kadar CHP'li vekillerin sokaklarda vatandaşlara başkanlık sisteminin yanlış bir tercih olduğunu anlatacaklarını ifade eden Yüceer, sandıktan yüksek oranda hayır oyu çıkacağını iddia etti.     

 

KURUMLARI ZİYARET ETTİ

 

Ziyaretlerde CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik ettiği Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Pazarcılar Derneği üyeleri ile bir araya geldi.