"Düktil demir altyapı ekipmanları için en uygun seçenektir"

TESKİ yaptığı yazılı açıklamada basın organlarında ve sosyal medyada içme suyu alt yapı çalışmalarında kullanılan Düktil demir borular hakkında gerçeği yansımayan haberlerin yayınlandÄ?

GÜNDEM 2.02.2017 22:54:00 0
 

YAZILI AÇIKLAMADA YAPTI

 

TESKİ Genel Müdürlüğünün açıklamasında “ Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada “TESKİ’nin içme suyu altyapı çalışmalarında kullandığı Düktil Demir Borular hakkında gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanmıştır.TESKİ Genel Müdürlüğünce kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. TESKİ Genel Müdürlüğü son zamanlarda yaptığı içme suyu projelerinde “Düktil Demir Boru” kullanmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır. İsale ve dağıtım hatları büyük maliyet gerektiren yatırımlardır. Bu nedenle projelendirme ve fizibilite aşamasında, malzeme birim fiyatının yanında ömür boyu maliyet, uzun ömürlü kullanım, düşük işletme masrafları, montaj kolaylığı, bakım ve onarım maliyetleri gibi özellikler de dikkate alınmalıdır” ifadeleri yer aldı.

 

“ÇERKEZKÖY’DE İSALE HATTI PROJESİNDE KULLANILIYOR”

 

Açıklamanın devamında ise “ İçme suyu şebekelerinde görülebilecek problemlerin başında doğal ve yapay yer hareketleri başta gelmektedir. Bu hareketlerin şebekelerde yol açacağı zararların en aza indirilebilmesi için, boruların ve bağlantı parçalarının üretiminde kullanılan malzemelerin deforme olmadan esneyebilmesi, eğilebilmesi ve darbelere karşı dirençli olması gerekmektedir. Bu nedenle düktil demir, başta boru olmak üzere bütün altyapı ekipmanları için en uygun seçenektir. TESKİ Genel Müdürlüğü yüksek kaliteli “Düktil Demir Boruları”,Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale Hattı, Süleymanpaşa-Sarılar İçme Suyu İsale Hattı, Süleymanpaşa Muhtelif Mahalleler İçme Suyu Hattı ve Çerkezköy Hükümet Caddesi İçme Suyu İsale Hattı projelerinde kullanmaktadır” denildi.