Kaz Gecesi'nde buluştular

Kars Arpaçay Bozyiğit Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaz Gecesi'nin 10'uncusu Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu'nda yapıl

GÜNDEM 30.01.2017 20:34:00 0
Kaz Gecesi

“TABELA DEĞİL,HİZMET DERNEĞİYİZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Barış Sümbül yaptı. Sümbül; Etkinliğin, Kaz Gecesi etkinliği olduğunu belirterek “İnşallah bundan sonraki süreçte kermes, piknik ve iftar gibi etkinliklerde de sizlerle bir araya geleceğiz. Biz tabela değil, hizmet derneğiyiz. Yaptığımız etkinliklerle birçok kişiye yardımlarda bulunduk. Başta Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere derneğimize destek veren herkese teşekkür ederim”. dedi.

 

“KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIMAK İMKANSIZ OLUR”

 

Dernekçiliğin zor bir iş olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Dernekler kolay kurulmuyor. En başta üyelerinin derneğine sahip çıkması aidatlarını düzenli bir şekilde ödemesi gerekiyor. Derneğinize sahip çıkın” diyerek sürdürdü. Derneklerin toplumun ortak paydası olduğunu söyleyen Mandalı; Unutulmamalıdır ki Dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisinde sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanızdır.

Yönetilen değil yöneten olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek balsız bal kovanına benzer. Sizler okuyup doktor olabilirsiniz avukat alabilirsiniz iş adamı ya da siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve Bu kültürü de geleceğe taşımak imkansız olur.” dedi.

 

KAZ TİRİDİ İKRAM EDİLDİ

 

Başkan Mandalı konuşmasını başta Dernek Başkanı Barış Sümbül olmak üzere geceninin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek bitirdi. Yöresel sanatçılardan Selma Gökdemir, türküleri ile geceye renk katarken, geceye katılanlar halaylar çekerek sanatçının türkülerine eşlik ettiler. Katılımcılara kaz tiridinin ikram edildiği gecede derneğe olan desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya Kars Balı ve Kars Kaşarı hediye edildi.