'Hayır' için birleştiler

CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, dün saat 15.00'da parti binasında ülke gündeminin zirvesinde yer alan başkanlık sistemi ve yeni anayasa hakkında açıklamalarda bulundu. "Hayırlı bir

GÜNDEM 30.01.2017 20:33:00 0
 

BASIN AÇIKLAMASI PARTİ BİNASINDA YAPILDI

 

Eski İlçe Başkanlarından Metin Dönmez, Birol Öztürk, Hasan Demir’in de yer aldığı basın açıklamasında ülke gündemi ele alınırken, Metin Dönmez'den önce Başkan Engin Camcı söz alarak, basın açıklamasının parti binasında yapılması ve parti mensuplarının da katılımı ile gerçekleşmesi gerektiğini belirttiğini, Metin Dönmez'in de kabul ettiğini dile getirdi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan'ın konuşmalarını talihsiz bulduğunu ifade eden Başkan Camcı, sert ifadelerle eleştirdi.

 

EN FAZLA BORÇLANAN HÜKÜMET AK PARTİ HÜKÜMETİDİR

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı olarak parti içinde bir dönem görev alan CHP Tekirdağ Eski milletvekili aday adayı Metin Dönmez, sözlerine Erdoğan'ın açıklamalarını kınayarak başladı. İktidar partisinin, milleti inananlar ve inanmayanlar olarak ayırmaya çalıştığını kaydeden Dönmez, "Okuduğum haberde inançlılar olarak referandumda evet diyeceklerini ifade etmiş, biz hayır diyoruz diye inançsız mı olduk şimdi? İlçe Başkanım kendisine gerekli cevabı verdi. Sabah kalktığımızda ''acaba ülkemizde gece üzücü bir olay oldu mu?'' diye güne uyanıyoruz. Ülkede bir güvensizlik ortamı hakim. 1923'ten beri en fazla borçlanan hükümet AK Parti hükümeti olmuştur. Çocuklar borçlu olarak dünyaya geliyorlar, yabancı yatırımcı ülkeye gelmiyor" dedi.

 

EĞEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

 

ABD'nin başkanlık sisteminin temelinde yer alan parlamenter sistemin güçlü olduğunu ve yargının bağımsız olduğunu ifade eden Dönmez, Türkiye'nin böyle bir ılıman iklimi olmadığını, getirilmek istenen başkanlık sisteminin tek adamlık sistemi olduğunu; yargının bağımsız olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama, yürütme ve yargıyı hali hazırda elinde bulundurduğunu meclisin kendi istekleri doğrultusunda karar çıkartmaya çalıştığını kaydeden Dönmez, 1876'dan beri var olan parlamenter sistemin, 1923 yılında cumhuriyetin ilanının ardından Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve milletin azmiyle, kayıtsız şartsız millete verildiğini fakat AK Parti hükümetinin egemenliği milletten alarak tek bir şahsa vermek istediğini belirtti.

 

ÜLKE DİKTA REJİMİNE SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR

 

Getirilmek istenen başkanlık sistemine karşı vatandaşları bilinçlendirerek gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade eden Dönmez, "Demokratik yollardan vazgeçip, ülke dikta rejimine sürüklenmek isteniyor. Biz buna izin veremeyiz. Görev dağılımı yaparak 18 maddeyi iyi çalışarak ve yapılmak istenenleri görerek vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz" dedi. Geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış Birol Öztürk ve Hasan Demir de basın açıklamasında başkanlık sistemine karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

 

ÜLKE ELDEN GİDİYOR

 

Eski başkanlardan Birol Öztürk yaptığı konuşmasında, "75 senede yapılan borçlar 14 yılda alınan borçların 3'te 1'i. 400 tane milletvekili verildi yetmedi. 10 sene önce KPSS ile başladılar, bir sürü insanı mağdur ettiler; ''kandırıldık'' dediler. Mağdur olanlar öylece kaldı. Anayasada değişiklik yaptılar, o gün atanan savcılar FETÖ'cü çıktı. Ergenekon'da mağdur olan insanlar bugün nerde? Buralara yapılan atamaların sonucunda FETÖ operasyonu yapıldı, peki bunların yerine atanamayanlara görevi iade mi ettiniz? Hayır, ''kandırıldık'' dediniz. Ülke gasp ediliyor, ülke elden gidiyor. Bir kişinin ağzına bir ülke bırakılamaz. Türkiye Cumhuriyeti 1923'te bir adam için kurulmadı, halk için kuruldu. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlar için kuruldu" şeklinde konuştu.

 

BİRLİĞİMİZİ BÖLECEK BİR ANLAYIŞA GİREMEYİZ

 

Bir diğer eski Başkan Hasan Demir ise yaptığı konuşmada, "Türkiye önemli bir sıkıntının eşiğinde. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı ile ilgili bir sorun. Referandum sürecinde halkımızın uzlaşı ve kardeşlik içinde sandığa gideceğini düşünüyorum, aksi intihar olur; bunu sağlamak herkesin görevidir. Birlik ve beraberliğimizi bölmek gibi bir anlayışa giremeyiz. Mesele liderler meselesi değil, böyle bir sistem geldiğinde ülkenin başka kimlerin eline geçeceği bilinmemektedir. Bu ülkenin başından FETÖ gibi bir bela geçti. Bugün Cumhurbaşkanı olarak kişi ülkenin başkanı olacak, peki yarın devlete başkan olan kişinin emperyalistlerin oyuncağı olmayacağı ne malum? Mevcut parlamenter sistemde sorun yok, onu yürütmekte sorun var. Bu harcanan zamanı parlamenter sistemi güçlendirmek için harcasalardı sorunlar çözülmüş olurdu" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT