Donattıkları sınıfta adları yaşayacak

Pakize Narin Anadolu Lisesi ile Raif Dinçkök Ortaokulu'nda "Bir sınıf donat adını yaşat" kampanyası kapsamında tören düzenlendi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, â?

GÜNDEM 27.01.2017 21:58:00 0
Donattıkları sınıfta adları yaşayacak

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

 

Düzenlenen kampanya dolayısıyla sınıflar sıra alımında destekte bulunan hayırseverlerin isimlerinin yer aldığı tabelanın asılması için tören düzenlendi. Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde dün saat 11.00’da düzenlenen programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve hayırseverler katıldı.,

 

KAMPANYA 18 OCAK'TA BAŞLADI

 

Sınıflara yerleştirilen yeni sıralarını gezen protokol üyeleri, memnuniyetlerini dile getirirken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bir sınıf donat adını yaşat kampanyamızın ilk meyvelerini görüyoruz. İlk olarak sayın vekilimize eğitime verdiği destek ve ilgiden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu yıl ilk defa Çerkezköy ilçemiz üniversite seçme sınavı merkezi oldu. Katkılarından dolayı vekilimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre 6 binin üzerinde üniversite adayı gençlerimiz de sınava girmek üzere Çerkezköy’ü birinci tercih olarak yazdı. Sınav koordinatörü ÇEMYO Müdürü Can Burak Şişman Bey ile yaptığımız görüşmede maalesef sıraların uygun olmadığını ve sınav kağıdı tek sayfa olduğu için delinirse optik okuyucunun okuyamayacağı ve sınavın iptal olacağı ifade edilmişti. Sıraların bir kısmının değişmesi gerektiğine karar verdik ve bu kampanyayı başlattık. "Bir sınıf donat adını yaşat" kampanyamıza 18 Ocakta başladık”  dedi.

 

VARLIKLARIN EN YÜCESİ İNSANDIR

 

"Varlıkların en yücesi insandır" diyen Kaymakam Abban, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de kampanyaya destek verdiğini hatırlatarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde kampanyamıza 18,5 takım sıra ile destek verirken, bizim de 10 takımlık sıramız TIR’la geldi. Toplamda da 28 buçuk takım sıra gelmiş oldu ve buda 1140 öğrencinin yeni sıralarında eğitim öğretim görmesi demektir. Her katılımcıya maddi ve manevi olarak destekleyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ikinci dönemde Kızılpınar Mahallemizde biten yeni okulumuzu açacağız. 1900 öğrenci ile önümüzde ki dönem üçlü eğitime giderdik bu nüfus artışıyla. Yeni okulumuzu da açınca rahatlayacağız. Eğitim camiasına katkılarından dolayı vekilimize hayır severlerimize fedakarca çalışan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Yeni sıralarımızın da gençlerimize çocuklarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Varlıkların en yücesi insandır. İnsan eğitimine yapılan hizmette kutsaldır”  şeklinde konuştu.

 

İSTANBUL DA YAŞAYIP BURADA ÇALIŞAN İNSANLARI İSTEMİYORUZ

 

 “Gençlere verdiğimiz değer çok önemli. 15 Temmuz da gördüğümüz gibi bizim geleceğimiz gençlere emanet. Eğitim camiası olarak ilk önce gençlerimizi kalkındırmamız eğitmemiz gerekli. Bunun için de gerekli desteklerimizi veriyoruz" diyerek sözlerine başlayan AK Parti  Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, "Yerel siyasette Tekirdağ Büyükşehir Başkanı, İlçe belediye başkanımıza ve kendi bakanlığımıza, Kaymakamlığımıza ve milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Kaymakam bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz gelir gelmez yaptıkları sıkı çalışmalarla eksiklerimiz nasıl gidereceğimizi nasıl kapatacağımıza dair bizlere yol gösterdiler ve Ankara da üç vekil il ve ilçe başkanımız olarak arkasında durarak hızlandırdık. Eksik olan kısımda gerek siz hayırseverlerimizin desteğiyle Kaymakam bey ve Milli Eğitim Müdürümüzün projesi olan bir sınıf donat adını yaşat ile destek verildi. Geri kalan kısmında da bakanlığımızın teşvikleriyle desteklerini alarak hızlandırıyoruz. Gençlerimiz ne kadar rahat edip huzurlu eğitim alırlarsa ailelerde huzurlu olacak. İlçemiz Tekirdağımız her türlü katkıyı veren bir bölgemiz. Biz İstanbul da yaşayıp burada çalışan insanları istemiyoruz. Ailesi ve çocuğuyla hem çalışıp hem verimli olacak sağlıklı nesiller yetiştirecek vatandaşlarımıza hizmet edecek insanlar istiyoruz. Biz siyasetçiler olarak da bu seviyeyi yükseltirsek, eğitim sosyal alandaki hizmetle burada yaşayan insanlar daha çok mutlu olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

 

HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİ YAŞATILACAK

 

‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ kampanyasına destek veren hayırseverlerin isimlerinin yazıldığı tabelalar sınıfların girişine asıldı. Protokol üyeleri ve hayırseverler daha sonra Raif Dinçkök Ortaokulu'nu ziyaret ederek yenilenen sınıfları gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.