"Kuruluş işlemleri odamızda gerçekleşecek"

Şirket kuruluşu yapacak kişi ve kuruluşlar için büyük kolaylık getirildi. 6728 sayılı kanundaki düzenlemeler gereği gerçek ve tüzel kişi tacirin ticaret unvanını ve imzasını noter huzuruna gitmeden

GÜNDEM 25.01.2017 20:53:00 0
 

“NOTER ONAYI ALMALARINA GEREK KALMAMIŞTIR”

 

İlgili konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Ülke çapında ekonomik gelişmeye katkı sunmak ve müteşebbisin önündeki prosedür engelini en aza indirmek için yapılan kanun değişikliklerinin memnuniyet verici olduğunu belirtmek istiyorum. Bu mevcut düzenlemeyle bölgemizde ticari faaliyet göstermek isteyen kişi veya kuruluşlarımızın kuruluş aşamasında noter onayı almalarına gerek kalmamıştır. Artık doğrudan Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğüne müracaat etmeleri yeterli olmaktadır. Bu anlamda Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğü mesai saatlerinde hizmet vermektedir” diye konuştu.

 

“YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR”

 

Kozuva “  Değerli üyelerimizin şirket kuruluşlarında artık notere gitme zorunluluğu kalmamıştır. Kuruluş işlemleri bundan sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecektir. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 66. maddesi ile 6102 sayılı Kanunun 40. maddesi değiştirilerek gerçek ve tüzel kişi tacirin, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verilebilecek şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

Ayrıca 6728 sayılı Kanunun 67. maddesi ile 6102 sayılı Kanunun 212, 215, 335, 339, 345, 566, 575, 585 ve 587. maddeleri değiştirilerek şirket kuruluşunda kurucuların şirket sözleşmesini ticaret sicili müdürü veya yardımcısı huzurunda imzalamalarına imkân verilmiştir” dedi.