"Cinayetlerin aydınlatılamaması ülkemizin utancıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptığı basın açıklamasında Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem'i ölüm yıldönümlerinde andı.

GÜNDEM 24.01.2017 20:27:00 0
 

“SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı tarafından yapılan basın açıklamasında  24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’ta, bundan tam 23 yıl önce otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu; 24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı-bombalı saldırı sonucu beş polis memuru koruması ile birlikte şehit düşen halkın haklının adamı Gaffar Okkan’ı; 24 Ocak 2007’de amansız bir hastalık nedeniyle yitirdiğimiz dürüst bir siyasetçi aynı zaman da gazeteci olan İsmail Cem’i; aramızdan ayrılışlarının yıl dönümünde derin üzüntüsüyle, saygı ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

 

“ATATÜRKÇÜ TÜRKİYE'NİN YILMAZ SAVUNUCULARI”

 

Camcı “ Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem, aydınlanmanın ışığını tüm topluma yaymak isteyen, Atatürkçü, laik, Demokratik bir Türkiye’nin yılmaz savunucuları aydınlarımızdı. 19 yıl önce bugün faşizmin katlettiği gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ele aldığı konuları, ömründen çok biriktirdiği sözcükleri, bir yazıda özetlemek mümkün değil elbette.  Ancak İnancımdır ki aydın ülkemiz gitgide karanlıklara gömülürken hayallerinin yerine demir gibi bükülemez bir adı topluma miras bırakan Mumcu’nun sembolleştirdiği dürüstlük, azim ve gerçek gazetecilik değerleri nesilleri aşıp gidecek.

Bir diğer inancım da yüreğini şehrin huzur ve güvenine tesis etmiş Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın doğuda sağladığı barışı, kardeşliği, huzuru ve hakların demokratik çerçevede korunup kollanmasını sağlayacak binlerce Gaffar Okanların olmasıdır. 23 yıl geçmesine rağmen özgür basına ve gazetecilere yönelik, bilim insanlarına, emniyet güçlerimize yönelik saldırıların devam etmesi, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılamaması ülkemizin bir utancıdır. Özgür düşüncelere vurulan paslı kelepçelerin faili meçhul cinayetlerinin faillerine takılması umuduyla; Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem gibi, devrimcileri, vatanseverleri, cesur ve yürekli gazetecileri, vatan ve millet sevgisinin bedelini ağır ödeyen aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, düşünenlerin vurulmadığı, vurulanların unutulmadığı bir Türkiye diliyorum” diye konuştu.