"Kapaklılı kimliğini oluşturmamız gerekiyor"

Kaymakamlar kararnamesi ile Kapaklı'ya atanan İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer'e Marmara Haber Gazetesi yönetimi makamında ziyaret etti. Kapaklı'nın yoğun nüfusuna rağmen şehir kimliğinden uzak old

GÜNDEM 23.01.2017 01:13:00 0

“ET İLE TIRNAK GİBİYİZ”

 

Cuma günü saat 11 30’da gerçekleşen ziyarete Marmara Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Kardeş ile haber merkezi personeli katıldı. Kapaklı’ya iki hafta önce geldiğini kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ziyaretten ötürü Marmara Haber gazetesine teşekkür etti. Soğuk bir kış gününde Kapaklı’ya gelmesine rağmen sıcak insanlarla karşılaştığını kaydeden Yüzer “ Çerkezköy ve Kapaklı camiası beni çok güzel karşıladı. Bazı insanlar Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte Çerkezköy’den kurtulduk dediklerini duyuyorum. Ama Çerkezköy ve Kapaklı et ile tırnak gibidir. Çerkezköy’de bizim ilçemizdir. Bu nedenle Çerkezköy ve Kapaklı’nın sosyoekonomik ilişkisi devam edecek ve daha da artacaktır. Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçesiyiz. İlçe kimliğini hep birlikte inşa edeceğiz. Burada siz basın mensuplarına da önemli işler düşüyor.  Kapaklı aş ve iş umudu ile ülkemizin dört bir tarafından gelmiş insanlarımızın huzur içinde yaşadıkları küçük çaplı sorumları da olsa büyük umutlarla mutlu ve huzurlu yaşadıkları çiçeği burnunda bir ilçedir. Devlet millet el ele gönül gönüle hep birlikte bu çiçeği koruyup kollayarak büyüteceğiz. Buradaki insanların sanayimizdeki kaliteli üretimleri ile ülkemizde oluşan katma değerler yine buraların gelişimi ve kalkınması adına devletimizin yatırımları ve devlet adına bizlerin katılımları ile zaman içinde modernize olacaktır.” diye konuştu.

 

“KAMU HİZMETİ YAPIYORUZ”

 

“Kapaklı fotoğrafını nasıl buldunuz”  sorusunu yönelten Gazeteci Kardeş'e konuşan Kaymakam Yüzer “ Kapaklı eski bir yerleşim yeri ama yeni bir ilçe doğal olarak kurumların oluşumu ve işleyişi bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Bizlerde bir taraftan rutin işlerimizi yaparken bir taraftan da bu eksikliklerin hızlı şekilde tespitini yaparak yerel yönetimle koordineli bir şekilde Kapaklının biran önce kent kimliğine modern bir ilçe görünümüne kavuşmasını için tüm enerjimizle çalışarak sağlayacağız” dedi.

 

“BASIN DÖRDÜNCÜ KUVVETTİR”

 

Kaymakam Yüzer “ Yaptığınız haberciliği bazıları ticaret olarak ve siyasi olarak görebilir. Sizin yaptığınız görev özünde kamu hizmetidir. Ben tek başıma aksayan işlemleri göremem. Basın yaptığı haberlerle bu hizmet aksıyor diyecek, biz idarecilerde bu haberleri alıp aksaklığı tespit ederek devlet hizmetlerinin aksamadan millete eşit hizmetler üreteceğiz. Gelişmiş ülkelerin hepsinde basın dördüncü kuvvettir. Sizin medyanız özgür değilse,  fonksiyonları yürütemiyorsa demokrasiniz çalışmıyor demektir” diye konuştu.

 

MEDYA VE MUHALEFET OLGUNLUĞUNU GÖSTERDİ

 

Tıpkı Cumhuriyetin kuruluş yıllarında olduğu gibi ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Kapaklı Kaymakamı Yüzer " Şükürler olsun ki günümüz medyası ulusalı ile yereli ile tavrını milletten yana koymuştur. Medya ve muhalefetin 15 Temmuz’da göstermiş olduğu duruş ve olgunlukla mayasında birlik olan milletimiz 15 Temmuz gecesi sağcı solcu demeden haksızlığın ve hainliğin karşısında özüne yakışır bir duruş sergileyerek tank ve tüfeklerin karşısında milletimizin  asil duruşu kirli hesap peşinde koşan iç ve dış hainlerin hesaplarını alt üst etmiştir. Milletimiz iradesine sahip çıkarak sadece o hainlere değil dünyaya da nasıl asil bir millet olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu.

 

“KAPAKLI KİMLİĞİNİ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

 

Kapaklı’nın yoğun nüfusuna rağmen şehir kimliğinden uzak olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Göreve başladıktan itibaren bazı gözlemlerim oldu. Çerkezköy 59 yıl önce yaşadığı sorunları bu gün Kapaklı yaşıyor. O tarihte  Çerkezköy de Saray'a bağlı bir nahiyeydi. Ama geçen zaman süresinde bu gün Saray’ın çok önünde kurumları oturmuş sorunları azalmış modern bir ilçemizdir. İnşallah Kapaklımız da en kısa sürede önce kurumlarını ardından Kapaklılık kimliğimizle sosyokültürel kimliğini oluşturarak burada yaşayan insanımızın huzur ve mutlu bir yaşam sürmelerine hep birlikte katkı sağlayacağız. Şu an görünen fotoğrafla çiçeği burnunda ilçemiz maalesef şehir kimliğinden yoksunuz. Gayet doğaldır ki bu da bir günde bir yılda oluşmaz ama ben bunu yaparım diye biliyorsanız ve buna inanıyor ve burada yaşayan insanınızı inandıra biliyorsanız bunu kısa sürede başarmanız mümkündür. Kapaklı dediğim gibi Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden birisidir. Buranın yerli halk dışarıdan gelenlere karşı antipati, dışlama yapmaması beni çok mutlu etti. Kapaklı’da yaşayan herkes adeta ülkemizdeki insanımız gibi etle tırnak buradaki hemşehri derneklerinin çok aktif oluşunda bunun bir göstergesidir. Kısacası bizlerin biran önce Kapaklılık kimliğini oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

HIZLA OKUL YAPMAK GEREKİYOR

 

Kapaklı’da çok ciddi bir şekilde eğitim sıkıntısının da olduğunun altını çizen İlçe Kaymakamı Yüzer “ Nüfus artışı bir fırsattır ama iyi değerlendiremezseniz sıkıntı yaşarsınız. Bizim artan nüfus sayımıza orantılı kamu hizmetlerinde ötelemeden hızlı bir şekilde artırmamız lazım. Kapaklıya aş iş umudu ile gelen her göç beraberinde gelecek nesillerimizin eğitimi için derslik ihtiyacında beraberinde getirmektedir. Maalesef İlçemizde şuan itibarı ile derslik başına düşen öğrenci sayısı istenilen seviyelerde değildir. Hızla okul yapmamız gerekiyor. Çerkezköy ve Kapaklı’nın derslik açığı aynı düzeydedir. Siz devlet olarak artan nüfusa o okulları hızla yapıp vermezseniz gelecekte çözümü mümkün olmayan sosyal ve kültürel felaketlere yol açarsınız. Eğitim hizmetini sağlıklı zamanında veremezseniz akabinde 5-10 sene sonra baş edemeyeceğiniz güvenlik ve sağlık sorunları ile karşı karşıya gelirsiniz. Kapaklımız da öncelikle eğitim konusunda hızlı bir şekilde atak yapmak gerekiyor. Bu gün açamadığınız her okul her derslik gelecekte açacağınız hapishane demektir. Bugün bir okulun yatırım, işletme maliyeti ve gelecekte oralarda yetişecek gençlerimizin ülke ve ailelerine kazanımlarına baktığınızda cahil kalmış suça itilmiş,hapse düşmüş insanlarımızın ülkemize ve ailelerine yarattıkları yıkıma baktığınızda hangisinin daha kolay ve kabul edilebilir olduğunu görürsünüz. Kapaklımız için her türlü kamu yatırımını Kapaklı'ya kazandırmak adına halkımız siyasi parti temsilcilerimiz ve STK larımızla el ele vererek kısa sürede yapacağımıza inanıyorum. Yeni başladığım Kapaklıda ki görev süremin sonunda hem kurumlar hem de Kapaklı'ya artılar değerler katmak için çalışacağım” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ - Fotoraf / Gökhan TEKER