Yüzer: İlçede MOBESE olmaması büyük eksiklik

İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer Başkanlığında Merkez Kıraathanesi'nde Yapıldı.

GÜNDEM 23.01.2017 01:11:00 0
Yüzer: İlçede MOBESE olmaması büyük eksiklik

KAYMAKAM YÜZER’DE KATILDI

 

Cuma günü saat 14:30’da başlayan toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Şakir Oda, Kapaklı Belediye Başkanı Danışmanı Veli Çeken, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Kenan Kenar, İlhan Çetinkaya, İnönü Mahallesi Muhtarı Sebahattin Mandalı, Kapaklı Pazarcılar Dernek Başkanı Sedat Şen ve vatandaşlar katıldı.

 

“MOBESE BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

 

Kapaklı’da yaşayan vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen kaymakam Yüzer, 100 bin nüfusluk bir ilçede MOBESE kameralarının olmaması büyük bir eksiklik dedi. İlçede MOBESE kameraların olması halinde suç oranlarının azalacağını kaydeden Kaymakam Yüzer, “İlçemizde MOBESE kamera sisteminin olmaması çok büyük bir eksiklik. Bazen bir kameranın yaptığı işi bin personele yaptıramazsınız. Suçluların yakalanmasının yanı sıra MOBESE sistemleri caydırıcılık açısından da çok önemli. İlçeye geldiğimde 100 bin kişilik bir ilçede MOBESE olmaması açıkçası beni çok şaşırttı” dedi.

 

KAZAK GÖLÜ İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINSIN

 

Vatandaşlar, Kaymakam Yüzer’den Kazak Gölü Mesire Alanı ve İlçe genelindeki parklarda güvenlik önlerinin alınması, Trafik sorunu, kavşakların ışıklandırılması, Elektrik ve GAZDAŞ aboneliklerinin hala Çerkezköy’de yapılması, Türk Telekom’un hizmet yetersizliği, İlçede Vergi Dairesi olmaması gibi sorunların çözülmesini istedi.

 

“HİZMET HIZLI VE UCUZ ŞEKİLDE ULAŞMALI”

 

Kaymakam Yüzer’de Kazak Gölü ve ilçe genelindeki parkların kamera sistemiyle daha güvenli hale getirebileceğini kaydetti. Vergi dairesi başta olmak üzere diğer kurumlarında Kapaklı’ya gelmesi için mücadele edeceklerini söyleyen Kaymakam Yüzer, “100 bin kişilik yeni bir ilçe birçok kurum şuanda yok. Mesela bir İlçe Spor Müdürlüğümüz yok. Bunun için girişimlerimiz oldu. Diğer kurumların gelmesi içinde çalışmaya devam edeceğiz. Devletin hizmeti vatandaşa kolay, hızlı ve ucuz bir şekilde ulaşması lazım. Bu yatırımların hepsi Kapaklı’ya gelecek bundan emin olabilirsiniz.“ diye konuştu.

 

“ŞARTNAME HAZIRLANIYOR”

 

Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise parkla ve Kazak Gölü ile ilgili vatandaşların talebine cevap verirken, “Geçtiğimiz yıl ihaleye çıkan iki parkımızda da işletmecilerle ilgili sıkıntılar yaşadık. Belediye olarak biz işletmeye başlayacağız. Kazak Gölü için ihale şartnamesi hazırlanıyor. İhale sonrası Kazak Gölü’nün işletmesi özel işletmeye geçecek. Kazak Gölü’ne girişler ücretsiz olacak. “ dedi.