Suriyeli kardeşlerine sahip çıktılar

Yurtiçinde 242 temsilciliği ve dünyada 55 ofisi bulunan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çerkezköy Şubesi'nin daha önce gönderdiği 17 insani yardım aracına 2 TIR daha eklendi. Yardım arac

GÜNDEM 23.01.2017 01:01:00 0
Suriyeli kardeşlerine sahip çıktılar

192 BİN TL DEĞERİNDE YARDIM TOPLANDI

 

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 2 ay boyunca yoğun geçen bağış toplama çalışmaları sona erdi. Toplamda 192 bin TL değerindeki insani yardımların temelini gıda malzemeleri oluştururken bunun yanı sıra gıda ve battaniye yer aldı. Dernek binası önünde yardım araçlarını uğurlamak üzere toplanan dernek üyelerinin yanı sıra insani yardımların toplanmasında emeği geçen Semerkant Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de alanda hazır bulundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından iki derneğin yetkilileri de kısa açıklamalarda bulundu.

 

DERNEK HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Suriye'deki savaş mazlumlarına ulaştırılmak üzere toplanan insani yardım malzemelerinin ve bağışların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Semerkand Sosyal Yardımlaşma Derneği Temsilcisi Aydın Şanlı, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 2 ay boyunca toplanan yardım malzemelerini kendi depolarında istiflememize izin veren esnafımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ensarın muhacıra kucak açtığı gibi bizde Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

 

“YARDIMDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren  Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Muharrem İpekçi dernek hakkında bilgilendirmede bulundu. İnsani yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR'ın önce Kilis'e oradan da Halep'e gönderileceğini belirtti. Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Kilis'te günlük olarak 20 bin kişiye ekmek çıkartabilecek kapasitede portatif fırınlarının bulunduğunu ve yine günlük 30 bin kişiye sıcak yemek sunacak portatif mutfaklarının bulunduğunu dile getirdi. İpekçi, "Elimizden geldiğince yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Emeği, hakkı geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Yardım araçları dualar eşliğinde Halep'e ulaşmak üzere yola çıktı.

 

Haber / Celal KARAKURT