"Özür dilemelerini bekliyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe yönetimi önceki gün basın açıklaması yaparak geçtiğimiz günlerde TBMM'de  Anayasa değişikliği teklifi oylamasında AK Partili  bazı milletvekiller

GÜNDEM 23.01.2017 00:59:00 0

YAZILI AÇIKLAMA YAPTILAR

 

Basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri Hatice Altunyaprak, Kadriye Öztürk, Türkan Şans ve Sibel Baloğlu yer aldı. TBMM’de meydana gelen olaylara ibretlikle tanık olduklarını kaydeden Sibel Baloğlu “ Geçtiğimiz gün TBMM’de vuku bulan hadiseye ne yazıktır ki ibretle tanık olduk. Türk toplumumuzun yüce temsil organı Türkiye Büyük Millet meclisi çatısı altında yaşanan bu çirkin gelişme karşısında önce insan, sonra kadın kimliğimizle ezildik ve ürperdik. Son dönemlerde bir utanç zincirinin halkaları gibi meclisimizde ardı ardına dizilen sözlü ve fiziksel şiddet en nihayetinde kadının kadına şiddeti şeklinde yüzümüze bir tokat gibi çarptı. ’İleri demokrasi’ söylemleri ile beyinleri efsunlamaya talip kişilerin, yeri geldiğinde nasıl canavarlaştıklarını, ne şekil saygısız ve küstahça tepkiler verebildiklerini görmek milletimiz adına elim bir olaydır” diye konuştu.

 

“AK PARTİLİ VEKİLLERİ KINIYORUZ”

 

Baloğlu “ Daha toplum içersinde özellikle kadına yönelik olmak üzere günden güne  tırmanan şiddet olaylarını önleyici adımlar yeteri düzeyde atılamamışken,böylesine çağdaşlıktan uzak tutumlar yangına körükle gitmekten öteye geçemez.Bireylerin iradeleri ile temsil yetkisiyle donatılmış seçilmişlerin,yeni sosyal hayatta kişilere birer rol model unsuru oldukları gerçeği de unutulmamalıdır. Bundan hareketle,kişilerin daha sağduyulu ve medeni bir biçimde davranması en önemli ödev ve zaruriyettir. Sergilenen bu çirkin ve eğrelti tablonun başkahramanları AK Partili vekilleri kınıyoruz. Söz konusu vekillerin en kısa zamanda yaptıkları yanlıştan dönüp, tüm milletimizden ve mağduriyetine sebep verdikleri tüm milletvekillerinden özür dilemelerini beklemekteyiz. Zira,demokratik olmak öncelikle karşıt düşüncelere saygılı bir tahammüllü gerektirir ve gerçek demokrasilerde bilekler  değil,fikirler yarışır” diye konuştu.