Şoför ve işçilerin yol isyanı

Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi'nin bozuk yollarından dolayı isyan eden işçiler ve servis şoförleri, uzun yılladır yolların köstebek yuvası halinde olduğunu ifade ederek yetkili mercileri göreve davet etti

GÜNDEM 19.01.2017 10:29:00 0
Şoför ve işçilerin yol isyanı

BİRAN ÖNCE YOLLARIN YAPILMASINI İSTİYORLAR

 

Ergene-2 Organize Sanayi Bölgesi yolların yaz aylarında toz toprak ve adeta patates tarlasını andırmasından şikayetçi olan işçiler ve servis şoförleri, yağan yağmur ve karın ardından sıkıntılarının daha da artmasından dolayı biran önce gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorlar. Hem işçileri hem de servis şoförlerini canından bezdiren bozuk yollarla alakalı olarak gerekli çalışmaların biran önce yapılması yönünde talepler günden güne artıyor.

 

ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ

 

Durumdan şikayetçi olan servis şoförü İhsan Doğu yaptığı açıklamada, “OSB Müdürlüğüne defalarca gitmemize rağmen kimse bizi umursamadı. Araçlarımızda ön takım denen bir şey kalmadı. 10 araba günde defalarca bu yolu kullanıyoruz ve artık canımıza tak etti. 8 senedir bu yol böyle ve sadece toprak dökülerek çalışma yaptıklarını zannediyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

NE GELEN VAR NEDE GİDEN

 

Kazandıkları parayı sanayiye vermekten bıktıklarını sözlerine ekleyen Doğu, “devletin parası mı yok da bu bozuk yollar onarılamıyor. Bizler asfalt dökülsün istemiyoruz. Derdimiz oluşan çukurların bir şekilde kapatılmasıdır. Artık çok yoruldu. İşçimizi çamurlu yollara indiremiyoruz. OSB’den mühendis gönderdiler ve gerekli kontrolleri yaptı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen ne gelen var nede giden. Aracımızın vergilerini ödemediğimiz zaman hemen bağlıyorlar ama derdimizi anlatmamıza rağmen kimse oralı olmuyor” dedi.

 

HERKES DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

 

İhsan Doğu gibi diğer servis şoförleri ve işçiler de durumdan şikayetçi olurken, bozuk olan yolların biran önce yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdiler. Diğer yandan Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi yollarında da şikayetler gelirken, işçi ve servis şoförleri kadar firma sahipleri de uzun süredir bozuk olan yolda da gerekli çalışmaların yapılması istiyorlar.

 

KÖŞE KAPMACA OYNANIYOR

 

Yolların bozuk olmasından servisçi esnafı da dert yanarken, seyir halindeyken sürekli yön değiştirerek oluşan çukurlardan kaçmaya çalışmaları ve araçların sürekli arıza yapmasından bıktıklarını ifade ettiler.