Çerkezköy bu yıl projelerle konuşulacak

Önceki akşam 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde ilçe merkezinde görevlerini icra eden basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap gündeme dair açıkla

GÜNDEM 12.01.2017 20:13:00 0
Çerkezköy bu yıl projelerle konuşulacak

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından basın mensuplarına yönelik bir yemek organize edildi. Önceki akşam saat 19.00’da gerçekleştirilen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile basın mensupları katıldı.

 

“MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLMESİ DAHA MANTIKLI”

 

FETÖ soruşturması kapsamında hazineye devredilen Makasçı Sokak üzerindeki eski dershane binası Çerkezköy İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesinin doğru bir karar olmadığını ifade eden Başkan Vahap Akay “ Yoldan geçen birisine sorsanız Çerkezköy’ün en önemli sorusunun eğitim olduğunu bilir. Gerçekten Çerkezköy’de derslik konusunda büyük sıkıntılar var. Böylesine bir sıkıntı herkes tarafından bilinirken müftülüğün o dershaneye geçecek olması ne kadar doğru olabilir. Hazır sınıfları olan bir bina ve Milli Eğitime tahsis edilmesi daha mantıklı ve uygun olurdu” diye konuştu.

 

“SUFLÖR ALMADIM”

 

Akay “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde mümkün olduğunca tüm gazetelere gitmeye çalıştım. Kimsenin kasıt aramasını istemem ama gidemediğim gazetede alınganlık gösterenler oldu. Bunlar normal şeyler eleştirileri de kabul ederim. Eksik varsa da bunları göğüslerim sıkıntı yok. Ama kasti herhangi bir hareketim olmamıştır. Bugüne kadar kimseden Suflör almadım ve tarzım da değildir. Suflör tiyatro terimidir ama hayatımda hiçbir şekilde suflör ile hareket eden bir adam olmadım. Kimsenin de suflör ile hareket etmesini doğru görmedim. Herkes aklındakini beynindekini çok net olarak ortaya koymalı ve konuşabilmelidir” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKEZKÖY ŞANSLI

 

Tekirdağ ve ilçelerine nazaran Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarının şanslı olduğunu kaydeden AKay “ Tekirdağ’ın diğer ilçelerin de ki basın mensuplarının tavır ve tutumları sıkıntılı ama Çerkezköy’de böyle bir durum yok. Herkes seviyeli ve samimi, buda çok güzel bir durum. Bu bağlamda bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyor meslek hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

 

Akay “ Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren ilçe merkezini etkisi altına alan karla mücadelemiz aralıksız bir şekilde sürüyor. Vatandaşlarımız tarafından eleştiriler aldık ve kabul ediyoruz. Cuma günü saat 16.00’ya kadar ciddi yağış, 16.15’te sulu kar ve 16.30 da yoğun kar oldu. 15 dakikada kendini donduran bir manzara oldu. Yok cadde bizimdi yok bu cadde karayolları yada Büyükşehir’indi demiyorum ve detaya girmiyorum. Biz kendi üzerimize düşse de düşmese de bütün Çerkezköy içerisinde ki alanların hepsine bir şekilde içerisinde olmaya çalıştık. Cuma akşamı 17.30-19.30 saatleri arasında sıkıntı yaşadık. Sıkıntılı bölgelerimize doğru bakarsak Çerkezköy belediyesi olarak sorumluyuz. Sorumlu olmadığımız alanlarda bile çok ciddi çalışmalar yaptık. Üç adet grayder, dışarıdan kiraladığımız kepçeler, tuzlama makineleri ve 135 personelimiz yoğun bir şekilde çalışarak yorgun düştüler. Okullar da tatil olduğu için kapalıydı ve okullar açıldığı için o bölgeleri de rahatlattık. Hala buz var ve tamamını çözebilme imkanımız da yok. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde ciddi çalışma gerçekleştiriyorlar. Çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra ki tek temennimiz bu kar yavaş yavaş erisin ve sıkıntı yaşamayalım” dedi.

 

TAMAMI YEŞİL ALAN OLACAK

 

Çerkezköy’de 2017 yılında yapılacak projeler hakkında bilgiler veren Akay” Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde temel atılması gereken 3-4 tane büyük projemiz var. Bunlardan ilki Kültür merkezidir. Yarı Olimpik yüzme havuzu bitti ve ihale dosyası hazır. Kent Park projesine Adnan kahveci parkından başladık. Pazar yerimiz ihale çıkıyor ve Kent Park onunla beraber tamamlanacak. En önemlisi Bağlık köprüsü ve ihale aşamasına geldik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi kavakdere ıslahı başladı. Çok fazla göz önünde olmayan bir alan gibi gözükse de o mahalleyi çok yakından ilgilendiren bir mesele olduğunu biliyoruz. Organize Sanayi Bölgesinden gelen dört adat kaçak kanalı kapattık. Çalışmaların ardından o alanın tamamı ise yeşil alan olacak” dedi.

 

“AĞAÇLAR YERİNDE DURACAK”

 

Karayolları Bölge Müdürlüğünden Tepe Emlak Konutları çıkışına yapmayı düşündükleri yeni yol için onay geldiğini kaydeden Akay “ Ankara ise Genel Müdürlükten gelecek onayı bekliyordu. Onay geldiği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vasıtasıyla Kapaklı’ya gidişe ve dönüşe doğru yol genişleyecek. Sirkülasyon projesinde de Mart ayı sonunda muhtemelen tek yöne geçeceğiz. Ağaçlar yerinde duracak ve araçlar Öztrak caddesinden çıkacak, Atatürk Caddesinden inecek şekilde olacak” açıklamasında bulundu.

 

Marmara Haber