Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde etkili olan kar yağışının çiftçileri sevi

GÜNDEM 12.01.2017 20:06:00 0
Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

EKİNLERE İYİ GELDİ

 

Yağışlarla birlikte çiftçinin mutlu olduğunu kaydeden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal “ Bölgemizde yaklaşık on beş yıl, bu yılki gibi kar yağışları görmedik. Bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, ekili alanlarımıza gerçekten çok iyi geldi. Kar yağışının ardından bir süre yağmur yağmasa bile bu kar ekili alanlarımızı uzun süre besleyecek. Kar yağışları beklentilerimizi artırdı ve ekili alanlarımıza çok iyi geldi” dedi.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Ünal “Kış mevsiminde yağmurun yanı sıra özellikle kar yağışı çiftçiler için çok daha önemlidir. Çünkü kar yavaş yavaş eridiği için toprağa daha iyi nüfus etmesi nedeniyle ekili alanlardaki mahsulü hasata kadar nemli tutarak devamlı besler. Tahminlerimize göre bu yıl tarlaların toprak yapısına göre dekarında önceki yıllara göre 20 kilogram ile 50 kilogram daha fazla ürün alacağımızı düşünüyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER