Kapaklı Belediyesi'nin Adana çıkarması

CHP'li belediyelerin sosyal medya çalışanları, Adana'da düzenlenen Sosyal Belediyeler Ağı Çalıştayı'nda buluştu. 40'a yakın belediyenin katıldığı çalıştayda, Nilüf

GÜNDEM 11.01.2017 19:09:00 0
Kapaklı Belediyesi

40 BELEDİYE KATILDI

 

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Cumhuriyet Halk Partili 40 belediyenin oluşturduğu Sosyal Belediyeler Ağı’nın (SOBA) ikinci buluşması Adana’nın Seyhan İlçesi’nde yapıldı. Yaklaşık 40 belediyenin temsil edildiği çalıştaya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı. Çalıştayda Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız yeni medya konulu bir sunum yaptı.

 

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILDI

 

Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bünyesinde yer alan sosyal medya ekibi de Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen SOBA toplantısındaydı. CHP’li belediyelerde sosyal medya kullanma politikasının oluşturulması ve belediyeler arasında bilgi alışverişini artırmak amacıyla kurulan SOBA Çalıştayı’na Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Sosyal Medya sorumlusu Kudret Canbaz ve  Ekip direktörü Serhat Karagöz katıldı.

 

BELEDİYE VE HALK ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

 

Ev sahipliğini Seyhan Belediyesi’nin yaptığı ve 2 gün süren çalıştay Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılışta yaptığı konuşmada demokrasilerde basının 4.güç olduğuna vurgu yaparak, sosyal medyanın yeni medya olarak adlandırıldığının altını çizdi. Karalar “Yaptığınız işler, ürettiğiniz fikirler çok önemli bunun en yakın örneğini Amerika’da gerçekleştirilen seçimlerde gördük. Vatandaşlar ile direk iletişime geçerek onların sorunlarının kısa sürede çözülmesinde ve belediyenin hizmetlerinin halka ulaştırılmasında köprü görevi görüyorsunuz” dedi.

 

BİR SONRAKİ ÇALIŞTAY KAPAKLI’DA

 

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Esengül Ayyıldız’ın ‘Yeni Medya’ sunumu ile başlayan çalıştayda Edremit, Muratpaşa ve Nilüfer Belediyeleri de sosyal medyayı nasıl kullandıklarını sunum yaparak anlattılar. Bir sonraki çalıştay  Kapaklı ve Çerkezköy Belediyelerinin ev sahipliğinde Tekirdağ’da yapılacak.

 

Haber / Mehmet AYAN