Tekirdağ ve Kırklareli'nde FETÖ operasyonu

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 25 ilde operasyon gerçekleşti.  Operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 10.01.2017 20:47:00 0
Tekirdağ ve Kırklareli

ŞÜPHELİLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.  Ekipler, hakkında gözaltı kararı bulunan 64'ü emniyet mensubu 80 şüphelinin yakalanması için 25 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında eski Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

DELİLERE EL KONULDU

 

Diğer yandan Samsun merkezli yapılan ve Kırklareli’ni de kapsayan FETÖ/PYD operasyonunda 3’ü kadın olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. 22 ekip halinde 90 polisin katıldığı operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ele geçen delillere el kondu.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Gözaltına alınanların bir kısmının Bylock kullandığı, Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu, terör örgütünün toplantılarına katıldıkları ve himmet verdikleri öne sürüldü. Emniyet müdürlüğüne getirilen 21 şüpheli hakkında soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 

Haber / Gökhan TEKER