Engelli Gönüllüleri Derneği'nden Beyaz Baston bağışı

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği görme engelli vatandaşlara beyaz baston bağışında bulunuyor. Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı  Serpil Erkenciler konuyla ilgili yaptığı açıklama

GÜNDEM 10.01.2017 20:30:00 0
Engelli Gönüllüleri Derneği

BEYAZ BASTON BAĞIMLI OLMAKTAN KURTARIR

 

Başkan Serpil Ekinciler açıklamasında 7-14  Ocak tarihlerinin Beyaz Baston Körler Haftası olduğunu ve bu tarihler arasında sorun ve çözümlerin konuşulduğunu belirtti ve  ‘’1921 senesinde trafik kazası neticesinde kör olan bir fotoğraf sanatçısının kendinin kör olduğunun anlaşılması ve dikkat çekmek için bastonunu beyaza boyayarak Londra sokaklarında dolaşmaya başlamasıyla ve 1931 yılında Fransız Körler Örgütü nün beyanıyla Beyaz Baston ismiyle simgeleşmiştir. Baston kullanan görme engelliler kendi başlarına gezme yeteneği kazanırlar. Motor becerileri daha çabuk gelişir. Kendine güven duygusu oluşur. Sosyal etkinliklere ve çevreye daha fazla katılırlar. Beyaz Baston görme engelliyi başkasına bağımlı olmaktan kurtarır.” dedi. 

 

ENGELLİ SOSYAL CEVREDEN UZAKLAŞTIRILAMAZ

 

Serpil Ekinciler ayrıca “Asıl engelin görmemenin dışında duyarsızca yaklaşımlar ve uygun olmayan çevre koşulları olduğunu fark ettirmeye çalıştık. Bu etkinliklere katılan arkadaşlarımızın görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı sorunları daha iyi özümlediklerini gördük.  Engellilerin eğitim,istihdam ,çevre düzenlemeleri, sosyal yaşam ve daha bir çok konuda sorunları vardır. Hiçbir gerekçeyle engelli sosyal cevreden uzaklaştırılamaz. Özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak engelli olmayanlarla eşit haklara sahip olduğu unutulmamalıdır.” İfadelerini kullandı.  Ekinciler sözlerini “Ayrıca Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği binamızdan ihtiyacı olan görme engelli arkadaşlarımız Beyaz Baston temin edebilirler. ‘’ sözleri ile sonlandırdı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ