Gürkan: Özgür basın demokrasinin vazgeçilmezlerindendir

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Gürkan mesajında, "Özgür basın Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlar

GÜNDEM 10.01.2017 20:26:00 0
Gürkan: Özgür basın demokrasinin vazgeçilmezlerindendir

BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan mesajında “Haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece gündüz, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

TARAFSIZ YAYINCILIKTAN TAVİZ VERMEDEN ÇALIŞILIYOR

 

10 Ocak 1961'de gazetecilerin durumlarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Bayramının, günümüzde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirten Gürkan, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi. Gazetecilerin halkı bilgilendirmek için büyük bir mücadele verdiğine değinen Gürkan, “Tüm basın emekçilerine ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Özgür basın Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biridir. ” diye konuştu.

 

Haber / Mehmet AYAN