Gazeteciler özgürlüğe sahip çıkıyorlar

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Köprülü açıklamasında "Tüm basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler GünÃ?

GÜNDEM 9.01.2017 19:21:00 0
Gazeteciler özgürlüğe sahip çıkıyorlar

BASIN SAYGINLIĞINI KORUMAKTADIRLAR

 

Milletvekili Emre Köprülü 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı yaptığı açıklamada “Mesleği gazetecilik olan muhabir, yazar, kameraman, foto muhabiri, haber müdürü, yazı işleri sorumlusu, genel yayın yönetmeni tüm basın çalışanlarımız; her türlü baskıya, iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından yoksun bırakılmalarına karşın, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını savunmaya, basının saygınlığını korumaya devam etmektedirler. Gazeteciler, bugün AKP hükümetinin sürdürdüğü antidemokratik uygulamalara karşı çıkma sorumluluklarını sürdürmeye, iletişim özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışmaktadırlar.” dedi.

 

YA YANDAŞLIK YA SANSÜR DAYATILIYOR

 

Emre Köprülü “Demokrasiyi ve özgürlükleri getireceğini söyleyen ve “ileri demokrasi” vaat ederek iktidar olan AKP yönetiminin hedef aldığı kurumların başında yazılı- görsel basın ve çalışanları gelmiştir. Hükümetin kendisini eleştiren, farklı görüşü savunan gazeteciler, yayıncılar için açtığı davalar her geçen yıl artmakta, ekonomik kriz bahane edilerek ya yandaşlık, ya iş ikilemiyle karşı karşıya bırakılmış olan gazetecilerimizin üzerindeki baskılar sürekli bir şekilde ağırlaşmaktadır. Her türlü zorlama ve baskıya karşı özgürce işini yapmaya çalışanlar ise ya işten atılmakta, ya da yandaş iş adamı patronları tarafından haberleri sansürlenmektedir.  Ülkemizdeki mevcut durumda ne yazık ki; AKP hükümeti gazetecileri bir savcı gibi suçlamakta, işten atılmaları için talimatlar verebilmektedir.”diye konuştu.

 

GAZETECİLERİ SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM

 

Milletvekili Köprülü son olarak “Güvencesiz çalıştırmanın yasaklanması, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve gazetecilerin gasp edilen haklarının geri verilmesi; iktidarların düşünce ve ifade özgürlüğüne, örgütlenme hakkına saygılı olduğu, tüm bunların yerine getirildiği 10 Ocak’larda “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamak dileği ile çalışan, çalıştırılmayan, işsiz veya en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN