Yüceer gazetecilerin gününü kutladı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Candan Yüceer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Yüceer mesajında, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi düşÃ?

GÜNDEM 9.01.2017 19:18:00 0
Yüceer gazetecilerin gününü kutladı

HALKIN HABER ALMASI ENGELLENMEKTE

 

Milletvekili Candan Yüceer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bir ülkede basın ne kadar özgürse ve güçlüyse demokrasi de o kadar güçlüdür. Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir. Yazılı ve görsel medya kurumlarının önemli bir çoğunluğu iktidarın teşviki ve denetiminde yayın yapmaktadır. Bizatihi Hükümet eliyle halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, en kısık muhalif sesler bile susturulmaktadır.  Medyanın, baskı ve sansürü en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçtiğimiz günümüzde148 gazeteci tutukludur.” dedi.

 

GECE GÜNDÜZ EMEK HARCIYORLAR

 

Açıklamasında tutuklu gazetecilere de değinen Yüceer “ Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü savunanlar, haksız gerekçelerle demir parmaklıklar ardına kapatılmaktadır. Basın özgürlüğü sınırlamasında 180 ülke arasında 151. Olan Türkiye’de Hüsnü Mahalli, Kadri Gürsel, Ahmet Şık gibi gazeteciler, sadece gazeteci oldukları için tutuklanmıştır.Tüm bunlara rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için gece gündüz emek harcamaktadır.” İfadelerini kullandı.

 

BAŞARI DİLİYORUM

 

Yüceer açıklamasını “Çalışma şartlarının iyileştirileceğine olan inancımla, kalemini onuruyla kullanan, “çalışan-çalışamayan” gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” sözleri ile sonlandırdı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN