Büyükşehir: Kapalı yol bulunmuyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca oluşturulan kriz masası her ihbarı değerlendirerek köy ve mahalle yollarını açma çalışmaları sürüyor.

GÜNDEM 8.01.2017 20:16:00 0
Büyükşehir: Kapalı yol bulunmuyor

200’E YAKIN PERSONEL ÇALIŞIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2017 kilometrelik şehir içi ve mahalle yollarında vatandaşların merkeze ulaşımları sağlanıyor. Kapalı yol bulunmamakla birlikte sıcaklığın -14, -16 derecelerde olduğu yüksek kesimlerde dahi yolların kapanmaması için 11 ilçe ve 13 ayrı noktada gerekli makine ve ekipmanlarla 200’ e yakın personelle çalışmalar aralıksız devam ediyor.” denildi.

 

HER GELEN İHBARI DEĞERLENDİRİYORUZ

 

Bir diğer açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’dan geldi. Ekiplerin 7/24 hazır olduğunu ve her gelen ihbar değerlendirildiğini belirten Kadir Albayrak “Tekirdağ’da uzun yıllardan beri ilk kez bu kadar yoğun bir kar yağışı görüldü. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırarak karla mücadele kriz masasını oluşturduk. Cuma günü saat 14:00’ten itibaren ilimizi etkisi altına almaya başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz gelen ihbarları değerlendirerek müdahalelere başladı. Öncelikle ana arterleri açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını başlattık. Şu an itibarıyla kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Ancak yüksek kesimlerdeki mahallelerimizde sıcaklık merkezden 5-6 derece daha düşük olduğu için tuzlama çalışmaları yeterli sonuç vermiyor. Bu bölgelerimizde greyderlerimizle yolları açarak ulaşımı sağlıyoruz. Büyükşehir ekipleri dışında tüm ilçe belediyelerimizce de bu çalışmalar aralıksız devam ettiriliyor. Vatandaşlarımız acil durumlarda 0 850 459 09 09 numaralı kar ve mücadele ihbar hattını 24 saat arayabilirler.” dedi.

 

TOPLU TAŞIMA KULLANIN

 

Başkan Albayrak ayrıca vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve kişisel önlemlerini almaları gerektiğini de söyledi.

 

Haber / Gülay Yiğit Sezer