Ergene yaşlı vatandaşları unutmuyor

Ergene Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçe genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için 'Evde Bakım Hizmeti'ne devam ediyor.

GÜNDEM 1.01.2016 19:52:00 0
Ergene yaşlı vatandaşları unutmuyor

EV TEMİZLİĞİNE KADAR GENİŞ BİR HİZMET YELPAZESİ SUNUYORUZ

 

Yaşlı, kimsesiz ve kronik hastalığa bağlı sıkıntıları olan vatandaşlara yönelik Evde Bakım Hizmetleri Birimi kuran Ergene Belediyesi, vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarında yanlarında olarak daha huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin evleri periyodik olarak ziyaret edilerek, kişisel bakımdan, ev temizliğine kadar geniş bir yelpazede hizmet verileceğinin bilgisini verdi.

 

KİŞİSEL BAKIM HİZMETLERİ DE VERİYORUZ

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ekipler, Başkan Rasim Yüksel’in direktifleriyle Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen ‘Evde Bakım Hizmeti’ ilçede saha elemanları tarafından geniş bir araştırmanın sonucunda oluşturuldu. Öncelikle ihtiyaç sahipleri hane hane dolaşılarak belirlendi. Hizmet verilenler arasında ailesiyle birlikte yaşayan fakat yataktan kalkamayan vatandaşlara da saç, sakal tıraşı hizmeti veriliyor. Evde Bakim Hizmetleri programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara temizlik ve genel sağlık bilgilendirmesi ve kontrolleri  yapılmaya devam ediliyor. Temizlik personelleri tarafından da temizlik yapılıp, traş işlemleri de yapılmaktadır .Kişisel bakım ve ev temizliğinin yanı sıra 2. El Eşya Mağazasından ihtiyaçlarının da karşılandığını belirten belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu hizmetten yararlanmak isteyen ve kriterlere uyan kişiler, Ergene Belediyemizin 444 59 43 no’lu Çağrı Merkezi telefonunu arayarak kriterlere uyanlar kayıt yaptırmaları halinde, hane incelemeleri yapılarak, evde Bakım Hizmeti ‘nden yararlanabilirler.”dedi.

 

ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMIDA DEVAM EDİYOR

 

Başkan Yüksel, engelli vatandaşların ihtiyacı olan tekerlekli akülü sandalye yardım desteğinin de devam ettiğini belirterek, “İlçemizdeki ihtiyaç sabi engelli vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Yaşanabilir Ergene’nin temellerini atmak adına bu yönde de çalışmalarımızı artarak sürdürüyoruz. Tüm vatandaşımızın her an yanında olduğumuzun, sınırsız hizmet anlayışına sahip belediyecilik bilinciyle hareket ettiğimizin en önemli göstergesini sunduğumuz hizmetlerdir. Sosyal Belediyecilik bilinciyle çalışmalarımızı yürüterek Ergenelilere sunacağımız Evde Bakım Hizmet Biriminin tüm halkımız için hayırlı olması temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

Marmara Haber