6 yıl sonra bir ilk

Edirne Uzunköprü'de 6 yıl sonra ilk kez kar coşkusu yaşandı. İlçeye 6 yıl aradan sonra yağan kar 10 santimetreye kadar ulaştı.Vatandaşlar ise dışarıda kartopu oynayarak karın keyfini çıkardÄ

GÜNDEM 1.01.2016 19:46:00 0
6 yıl sonra bir ilk

UZUN SÜRE YAĞMAZ DİYORDUK

 

Uzunköprü’ye 6 yıl aradan sonra yağan karın sevincini yaşayan ve çiftçilik yapan Mustafa Aslan, "Uzunköprü'ye uzun zamandır kar yağmıyordu. Karın keyfini çıkarmak için eşim ve çocuklarla dışarı çıktık” dedi. Yılmaz Yüksek ise, "Bu kar yağışını uzun bir süre göremeyiz diye düşünüyorduk. Şimdi keyfini çıkaracağız, mutluyuz" şeklinde konuştu.

 

10 SANTİMETEREYİ GEÇTİ

 

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne'nin Uzunköprü İlçesine'ne 6 yıl aradan sonra kar yağdı. Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar nedeniyle ilçe beyaza büründü. Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.

 

ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI

 

Edirne-Uzunköprü karayolunda görüş mesafesi yoğun tipi nedeniyle 5 metreye kadar düştü, çok sayıda araç yolda kaldı. Karayolları ve Uzunköprü Belediyesi ekipleri yolların kapanmaması için kar  küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Kar yağışının bu sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

 

Marmara Haber