Bilgilerini çaldırdı, başına gelmeyen kalmadı

Tekirdağ Valiliği'nde sivil savunma uzmanı olarak çalışan Mehmet Korkmaz, kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerce bankadaki hesapları yoluyla 16 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Korkmaz, " T?

GÜNDEM 30.12.2016 20:03:00 0
Bilgilerini çaldırdı, başına gelmeyen kalmadı

BAŞKA HESAPLARA PARA AKTARILDI

 

8 ay önce Gaziantep’ten Tekirdağ’a tayini çıkan ve burada sivil savunma uzmanı olarak çalışmaya başlayan evli ve iki çocuk babası Mehmet Korkmaz, kimlik bilgilerini çalan kişilerin 4 ay önce adına hesaplar açarak internet bankacılığı üzerinden kendisini 16 bin lira dolandırdıklarını iddia etti. Bu sebeple kara listeye alındığını ve icralık olduğunu belirten Korkmaz, "Kimlik bilgilerimle bankalarda hesaplar açıldı, adıma telefon hatları alındı. Cumhuriyet Savcılığı'na, bankalara, GSM operatörlerine zamanında bilgi verdim. 'Kimlik bilgilerim üçüncü şahısların elinde' dedim. Buna rağmen hiçbir tedbir alınmadı, bankalarda para çekilmeye devam edildi. Benim hesabımdan cep bankası üzerinden başka hesaplara para aktarıldı. E-devlet sistemime girilmiş ve iletişim bilgilerim değiştirilmiştir" diye konuştu.

 

İŞLEM YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR

 

Mehmet Korkmaz, hiç ilgisi olmadığı halde mağdur edildiğini belirtti ve , "Şu anda bana 'Bu parayı ödemezsen seni kara listeye alacağız' deniliyor. Beni icraya verdiler. Hiçbir alakam olmadığı halde bu kişiler tarafından mağdur ediliyorum. Daha önce Gaziantep'te benim adıma kredi talebinde bulunup çekerken yakalanan bir kişi var. Mahkemeye çıkarıldı akabinde bu kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı kişi mi ya da onunla irtibatlı olan başka biri mi bilmiyorum. Şu anda en az 16 bin lira borcum olduğunu söylüyorlar ve icralık durumdayım. Ancak şu anda mağdurum, şu anda bu işlemler yapılmaya devam ediyor. Elimden gelen herhangi bir şey yok" diye konuştu.
 

 

Haber / Ahmet KILAVUZ