Kavak Dere hala kirletiliyor

Kavak Dere'de ıslah çalışmalarını gerçekleştiren yüklenici firma temsilcilerinin "OSB'den kaçak hatlarla dereye atık su akıyor" uyarısı üzerine harekete geçen Çerkezköy Beled

GÜNDEM 29.12.2016 19:28:00 0
Kavak Dere hala kirletiliyor

BİN 400 METRELİK KISMINDA KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Kavak Dere’nin ıslah çalışmaları hakkında yüklenici firma sorumlusundan bilgiler aldı ve çalışmaları yerinde inceledi. Islah çalışmaları incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de Başkan Vahap Akay’a eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren yüklenici firma sorumlusu, “Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki hattın bin 400 metrelik kısmında kazı çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde menfez ve grobeton imalatına başlayacağız” dedi.

 

DEREYE SİMSİYAH SU AKIYOR

 

Kazı çalışmalarına olumsuz hava koşulları dolayısıyla ara verdiklerini kaydeden yüklenici firma sorumlusu, “3 Mart 2017 tarihine kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun için gerekirse ekip sayımızı da artıracağız. Çalışmalarımız sırasında bazı durumlar dikkatimizi çekti. Kazılar sırasında Organize Sanayi Bölgesi’nden Kavak Dere’ye çekilmiş kaçak hatlar tespit ettik. Bu hatların yağmur suyu hattı olduğunu söylediler fakat dereye simsiyah su akıyor. Biz bu suyun fabrikaların atık suyu olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

AKAY ÇİZMELERİNİ GİYDİ

 

Kavak Dere’de ıslah çalışmalarına halkın sağlığı için başladıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yüklenici firma temsilcilerinden bahse konu kaçak hatları kendilerine göstermelerini istedi. Çizmelerini ayağına giyen ve basın mensupları ile birlikte belirtilen noktalarda incelemelerde bulunan Başkan Vahap Akay, “Bu ıslah çalışmalarını yapmamızın asıl amacı da buydu zaten. Dereye akan atık su hatlarını tespit edip, bunları kapattırmak. Bunu yapmadığımız takdirde yapılan çalışmaların hiçbir önemi olmayacaktır” ifadelerini kullandı.   

 

Haber / Ahmet KARDEŞ