Artık onların da evi var

Kırklareli halkının sokak hayvanlarını daha çok sahiplenmesini sağlamak, toplumsal duyarlılığı arttırmak ve geleceğe taşımak isteyen Kırklareli Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik yeni bir çalı

GÜNDEM 28.12.2016 19:40:00 0
Artık onların da evi var

HALKIMIZIN PROJEYE SAHİP ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

 

Kırklareli Belediyesi’nin Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında sokak köpekleri için hazırlatılan ‘’Köpek Evleri’’ belirlenen noktalara konulmaya başlandı.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sokak hayvanlarını kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan korumak için köpek evlerini hazırlattıklarını belirterek, ‘’Üşüyen yalnızca bizler değiliz. Sokak hayvanlarımızın da bu olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi adına böyle bir proje başlattık. Onlar bizim can dostlarımız. Biz hayvan dostu bir belediye olarak onların doğal ortamlarında güzelce yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Köpek evlerimizden 50 adet yatırdık. Bu evleri koyacağımız yerlerin tespitini yaptık ve yerlerine koymaya başladık. Halkımızın da sokak hayvanlarımıza ve bu evlere sahip çıkacaklarına inanıyorum’’ dedi.

 

HAYVAN SEVERLERDEN TAM NOT

 

Kırklareli Belediyesi’nin başlattığı bu projeden dolayı hayvan severler de memnuniyetlerini dile getirdiler. Uygulamanın çok güzel ve duyarlı bir davranış olduğunu belirten hayvan sever Sarıgül Sezer, ‘’Uygulama gerçekten bizleri çok mutlu etti. Sokaktaki hayvanların üşüdüğünü gördükçe üzüntümüz artıyordu. Bu köpek evleri onlara sıcak bir yuva oldu. Bizler bu evlere sahip çıkmalıyız. Bu projede emeği geçen başta Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, değerli eşi Sibel Kesimoğlu, Başkan Yardımcıları Fettah Aygün, Mehmet Gider, Adem Sevim, meclis üyesi Elmas Büyükdere, Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ile Kırklareli Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ederim’’ dedi. 

 

Marmara Haber