Yüceer atanmayan öğretmenleri sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, aile birliği mazeretini belgelediği halde özür grubu ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.  Önergeyi yanıtlayan

GÜNDEM 26.12.2016 20:48:00 0
Yüceer atanmayan öğretmenleri sordu

BAŞVURULARIN RED EDİLME GEREKÇELERİ NELER?

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, aile birliği mazeretini belgelediği halde özür grubu ataması yapılmayan öğretmenlerin mağduriyeti ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.  Yüceer, önergesinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “2016 yılına kadar sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretleri ile Bakanlığınıza yapılan il içi ve il dışı yer değiştirme başvurularının sayısı kaçtır? Söz konusu başvuruların kaçı kabul edilmiştir? Reddedilen başvuruların reddedilme gerekçeleri nedir?” diye sordu.

 

44 BİN YER DEĞİŞTİRME YAPILDI

 

Önergeyi yanıtlayan Bakan Yılmaz, 2016 yılında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ile diğer nedenlere bağlı olarak 82 bin 777 öğretmenin tayin müracaatında bulunduğunu söyledi. Bu öğretmenlerden 44 bin 705’inin yer değiştirme işleminin yapıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, “Öğretmenlerin, mazerete bağlı yer değiştirme dönemlerinde, ilgili yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarını belgelendiren öğretmenlerin tamamının yer değiştirme başvurusu kabul edilmektedir. Mazerete bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin yer değiştirme isteklerinin karşılanabilmesi bakımından öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tamamına il milli eğitim müdürlüklerince elektronik başvuru sayfasında yer verilmekte, ancak yer değiştirme işlemleri öğretmenlerin atanmak istedikleri ilde alanlarındaki norm açığı ölçüsünde gerçekleştirilebilmektedir” dedi.

 

EMEKÇİLERE ÜVEY EVLAT MÜAMELESİ YAPILIYOR

 

Önerge yanıtını değerlendiren Yüceer,  mazeret atamalarıyla ilgili öğretmenlerden çok sayıda şikayet aldığını,  binlerce öğretmenin ve on binlerce kamu çalışanının geçerli mazeretleri bulunmasına rağmen yer değiştirmelerinin yapılmadığını, bunun için gerekçe bile gösterilmediğini ifade etti. CHP'li Yüceer, öğretmenlerin mağduriyet içinde olduğunu en acıtıcı sorunlardan biri mazeret iznine bağlı atamalar  olsa da tek sorunun il içi ve il dışı yer değiştirme olmadığını belirterek,  Hükümetin 14 yıldır öğretmenlerin sorunlarını görmezden gelerek eğitim emekçilerine adeta üvey evlat muamelesi yaptığını söyledi.

 

Marmara Haber