Tekirdağ'dan Halep'e yardım eli uzandı

Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 10 TIR insani yardım malzemesi, Suriye'deki mağdur insanlara ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle yola

GÜNDEM 26.12.2016 20:39:00 0
Tekirdağ

HALEP’TE DRAM YAŞANIYOR

 

Tören Müftü Vekili Hızır Yağcı’nın yaptığı dua ile başladı. Dua ardından konuşma yapan  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Halep'te bugünlerde büyük bir dram yaşandığını hatırlatarak, "Kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun azaltacak, sıkıntılarına bir nebze olsun derman olabilecek bu hayır kervanının inşallah yerine sağ salim ulaşmasını ve oradaki kardeşlerimize, ihtiyaçları olan o insanlara ulaşması ve onların yaralarına merhem olması dileğimle bu güzel organizasyonu hazırladıkları için özellikle Diyanet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Orada gerçekten ciddi bir dram yaşanıyordu, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 50 bine yakın Halepli kardeşimiz, din kardeşimiz tahliye edildi ve güvenlikli bölgede, inşallah onların iaşesi, ibadesi için de biz buradan yapmış olduğumuz bu acizane katkılarla destek olmayı düşünüyoruz. Tüm hayır sahiplerine Allah razı olsun diyorum. İnşallah bu hayrımız yerine sağ salim ulaşır, oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına katkı sağlar" dedi.

 

MUTLULUKLARI PAYLAŞMAK İÇİN DE BİR ARAYA GELELİM

 

Törende bir diğer konuşmayı yapan Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı da, Tekirdağ'daki hayırseverlerin desteğiyle ulaşılan tablodan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rabbim bu dini ve insani duyarlılığımızı, paylaşma bilincimizi daim eylesin inşallah. Lakin bundan sonra Ümmeti Muhammed'in acılarını, gözyaşlarını değil, mutluluklarını paylaşmak için bir araya gelebilmeyi niyaz ediyorum" diye belirtti. Yapılan konuşmaların ardından, insani yardımların bulunduğu 10 TIR uğurlanarak Halep'e gitmek üzere yola çıktı.

 

BİRÇOK İSİM YER ALDI

 

Süleymanpaşa’daki Barış ve Özgürlük Parkı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Müftü Vekili Hızır Yağcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ile müftülük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Marmara Haber