Tokatlılar'dan Suriye'ye bir yardım daha

Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Suriye'de bulunan çadır kentlerde bulunan Suriyeli savaş mağdurlarına gıda ve kıyafet yardımı amacıyla 1 TIR ve 1 kamyon dolusu yardım paketini dü

GÜNDEM 25.12.2016 19:56:00 0
Tokatlılar

ÇEVİK KUVVET ŞEHİTLERİNİN RUHUNA ARMAĞAN ETTİLER

 

Halep, İdlib ve Çobanköy gibi çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli savaş mağdurları için 1 TIR ve 1 kamyon dolusu erzak ve kıyafet paketi hazırlandı. Yardım paketlerinin Suriye'ye gönderilmesi için dün dernek binasında dernek yönetimi adına açıklamalarda bulunan Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir, "Yardım ve dayanışma tabelası adı altında yardım ve dayanışma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Suriye mazlumlarına, kandaşlarımıza tüm Kapaklı olarak 1 TIR ve 1kamyon dolusu gıda ve kıyafet temin ettik. Halep'te, İdlib'de ve Çobanköy'de çadır kentlere gidecek bu yardım malzemelerini 10 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen patlamada yaşamını yitiren kahraman çevik kuvvet polislerimizin adına gönderiyoruz" dedi.

 

DİĞER STK'LARIN DA YARDIM ETMESİNİ İSTEDİ

 

Diğer STK'ların da Suriye'de yaşananlara duyarlılık göstermesi gerektiğini savunan Demir, "Bu gibi yardımlar orada yaşam mücadelesi veren soydaşlarımızın yaşama tutunması için sadece elimizden geldiğince bir destek. Diğer STK'ları aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyorum" dedi. 23. dönem Türkiye Başbakanı olan Necmettin Erbakan'ın ''Suriye'de bir sorun varsa o sorun Suriye'nin değil, Türkiye'nin sorunudur" sözünü hatırlatan Demir; Türk milletinin Suriye'de yaşayan mazlum halka yardım yapması gerektiğini ifade etti. Ardından dernek Başkanı Demir yardım paketlerini taşıyan TIR ile Suriye'ye gitti.

 

Haber / Celal KARAKURT