Trakya'ya şehit ateşi düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab bölgesinde sürdürülen operasyonda dün 16 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden ikisinin acı

GÜNDEM 22.12.2016 21:43:00 0
Trakya

“OĞLUMA BİR ŞEY OLDU, ONDAN GELDİNİZ”

 

23 yaşındaki Akın Acar’ın şehit düştüğü haberini alınması üzerine, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe şehidin Kazımiye Mahallesi’ndeki evine giderek, acı haberi anne Hanife Acar’a verdi.  Anne Acar, kapıda yetkilileri görünce, “Oğluma bir şey oldu. Siz ondan geldiniz. Ben biliyorum.” diyerek fenaşlaştı. Acılı anneye ilk müdahale evin önüne hazır bekletilen gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.  Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.  Şehit Akın Acar’ın iş bulamadığı için uzman çavuş olduğu, polis olan babası Muzaffer Acar’ın da 4 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

 

KIRLARELİ’NDE DE ACI VARDI

 

Trakya’da şehit ateşinin düştüğü bir diğer yer ise Kırklareli oldu. Şehit olan askerlerden biri olan Astsubay Gökhan Özüpek’in Kırklareli’ndeki ailesine acı haber ulaştı.

 

ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

 

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab bölgesindeki operasyonlarda şehit olan Astsubay Gökhan Özüpek’in 2 ay önce evlendiği öğrenildi. Özüpek’in şehit olduğunu duyan annesi gözyaşlarına boğuldu.  Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehit Özüpek'in ailesinin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesi'nde sokaklar Türk bayrağı asırlırken, sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekledi.

 

KIRKLARELİ YANGIN  YERİ

 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise yaptığı açıklamada"Acımız büyük. Kırklarelimiz yangın yeri. Piyade Astsubay Üstçavuş Göktan Özüpek Suriye'de El Bab'daki operasyonlarda şehit düştü" ifadelerini kullandı

 

Marmara Haber