MOBESE Merkezi projesi hazır

Çerkezköy'de devam eden fiber optik hat döşenmesi çalışmalarının tamamlanmasıyla şehrin birçok yeniliğe kavuşacağı belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Hem şehrimiz hızlı inter

GÜNDEM 22.12.2016 21:36:00 0
MOBESE Merkezi projesi hazır

ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ VERECEĞİZ

 

Vodafone tarafından yürütülen Fiber Optik Hat döşeme çalışmalarının geçtiğimiz aylarda başladığını ve tamamlanmak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçenin en işlek caddelerinde, meydan ve parklarında internet ortamları oluşturarak ücretsiz WİFİ hizmeti vereceğiz. Böylece vatandaşlarımız şehrin hemen her noktasından ücretsiz bir şekilde internetten istifade edebilecek. Bu çalışmalar, ilçede hayata geçirmeyi planladığımız ‘Akıllı Kent’ projesinin de temelini oluşturacak. Çerkezköy’ün kendine ait bir hattı olacak. İlçemizde oluşturmayı planladığımız MOBESE sistemi de bu hat üzerinden kullanılacak” dedi.

 

BİNAYI ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAPACAK

 

Geçtiğimiz haftalarda TEDES protokolünün de imzalandığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Hayri Batur Caddesi üzerinde TEDES Merkezi olarak hizmet verecek binayı ise Çerkezköy Belediyesi olarak biz yapacağız. Sistem bu merkezden takip edilecek. 46 noktaya 146 kamera konulacak. 46 tanesi hareketli HD kamera ve bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera olaca. Son teknoloji HD kameralar ile şehrin her saniye izlenebilecek. 6 noktada TEDES’i devreye alacaklarını ve bunun 4 noktası hız ve kırmızı ışık ihlali, 2 noktası ise hız ihlali denetimi yapacak. Şehrin giriş ve çıkışlarında da 10 ayrı noktaya PTS (Plaka Tanıma Sistemi’nin) kurulacak” diye konuştu.

 

AFAD VE ZABITA DA BU BİNADA OLACAK

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Hayri Batur Caddesi üzerinde yapılacak olan MOBESE Merkezi binasında Zabıta Müdürlüğü ve AFAD birimlerinin de bulunacağını kaydeden Başkan Akay, “Binanın zemin katında Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü olacak. Binanın 1. Katı AFAD’a, 2. Katı ise MOBESE Merkezi’ne tahsis edilecek. Binanın 3. Katı ise bu 3 birimin ortak arşivi olarak kullanılacak. Binanın projesi hazır. Önümüzdeki günlerde ihale süreci başlayacak. İnşallah en kısa zamanda ihalesini de yapıp, tüm bu çalışmaları tamamlayarak şehrimize önemli hizmetler kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ