Albayrak Kani Beko'yu ağırladı

Disk Genel İş Sendikası Genel Başkanı Kani Beko beraberindeki heyetle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.  Ziyaret sırasında Devrimci İşçi Sendikalar

GÜNDEM 22.12.2016 21:03:00 0
Albayrak Kani Beko

KİRALIK İŞÇİ İNSANLIK SUÇUDUR

 

Kani Beko, Başkan Kadir Albayrak’ı ziyaretinde İş ve İş Güvenliği ve yeni anayasa çalışmalarına da değinerek Türkiye’de 6 milyon işsiz bulunduğunu bunların 1 milyonunun üniversite mezunu olduğunu belirtti. Kani Beko “Taşeronlara kadro verilecekti ama henüz bir gelişme yok. Kiralık işçi yasası bize göre insanlık suçudur. İnşallah en kısa zamanda da kiralık işçi yasası ortadan kalkar” dedi.  İş güvenliği alınmadığı için her yıl 1500 işçinin öldüğüne dikkat çeken Beko “17 binin  üzerinde işçimizi kaybettik. İLO kriterlerine gelmemiz lazım” diye konuştu.

 

DEMOKRATİK ANAYASI DEMOKRATİK İNSANLAR YAPAR

 

Yeni anayasa tartışmaları hakkında da konuşan Beko “ Anayasa önemli bir şey. Demokratik anayasa olması için herkesin katılımcı olması lazım. Ama demokratik anayasayı demokratik insanlar yapabilir dedi ve Disk Genel İş Sendikası’nın hazırladığı “Sözümüz” adlı kitabı Başkan Albayrak’a hediye etti.

 

BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAYAN ÜLKE OLALIM

 

Her gün şehit haberlerine üzüldüklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise  “Artık sorunların çözümlenmesi lazım. Bu sorunların çoktan bitmesi lazımdı. Ülkemiz büyük bir ülke, her şeyin üstesinden gelecek, artık şehitler olmasın Türkiye barış içerisinde yaşayan bir ülke olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” felsefesi ve Misakı Milli hudutları içinde ülkemizin bütünlüğünü birliğini korumak. Ülkemizin menfaati için herkes bir araya gelmeye devam edecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Kadir Albayrak “Sizi burada görmek bize mutluluk vermiştir. Geldiğimiz noktada çalışanlarımızın bir sıkıntısı yoktur. Aramızda yaşanan hiçbir sorun olmadı, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşçimizin emeğini her zaman vermeye devam ediyoruz. Seçim zamanı değil, hizmet zamanıdır, hizmetimiz bütün hızıyla devam edecektir. İş yerinde kaliteye önem veriyoruz. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi  ve Ohsad 18001 İ ş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi  belgesi  almak için  çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

 

LAİKLİK BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR

 

Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Sekreteri  Cafer Gonca da“ Ülkenin nefes alabilmesi için ülkesini seven demokrasiden yana insanların bir araya gelmesi lazım, laiklik bu ülkenin çimentosudur.”dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN