TCDD'de sular durulmuyor

Çerkezköy kamuoyu, Lojistik Şefliği ile ilgili başlatılan soruşturmanın akıbetini öğrenmeyi beklerken; ortaya çıkan başka iddialarla adeta şok oldu. Lojistik şefinin rüşvet aldığı yönün

GÜNDEM 21.12.2016 19:11:00 0
TCDD

TCDD Çerkezköy Lojistik Şefliği'nde, bazı görevlilerin firmalardan para alarak haksız kazanç elde ettiği ve yüklerin boşaltılması sırasında personelin keyfi davrandığı yönündeki iddiaları 18 Mayıs tarihli gazetemizde gündeme getirmiştik. Haberin ardından harekete geçen TCDD Teftiş Kurulu Başkanlığı, konuyla ilgili araştırma yapmak üzere bir müfettiş görevlendirdi. Müfettiş görevlendirmesinin akabinde Çerkezköy Lojistik Şefi, soruşturmanın selameti açısında bu süre zarfında geçici görev ile Halkalı ve Tekirdağ’a gönderildi.

 

HİZMET ALIMI İÇİN HERHANGİ BİR İHALE YAPILDI MI?

 

Çerkezköy Lojistik Şefliği’nde araştırma çalışmalarına başlayan Teftiş Kurulu Müfettişi, çalışanlardan konuyla ilgili bilgiler aldı. Müfettiş, Konteyner Geçici Depolama Sahası’nda bazı konteynerlerden bekleme ücreti alınıp alınmadığı, taşeron firmaya ait konteyner yükleme ve boşaltma aracından bekleme ücreti alınıp alınmadığı, Çerkezköy-Halkalı Tren Yolu’nun kapalı olduğu 3 yıla yakın süre zarfında Halkalı Lojistik Müdürlüğü’nde bulunan ekipman ve personelin bu süre zarfında Çerkezköy’e neden getirilmediği, hali hazırda iş yapan firmalarla bir sözleşme yapılıp yapılmadığı, hizmet alımı için herhangi bir ihaleye çıkılıp çıkılmadığı konularını araştırdı.

 

RÜŞVET SORUŞTURMASI NE AŞAMADA?

 

Aradan geçen yaklaşık 7 aylık süre sonunda geçici görev ile Halkalı ve Tekirdağ’a gönderilen ve hakkında rüşvet aldığı iddiası ile savcılıkta soruşturması devam eden lojistik şefi, 21 Aralık 2016 tarihi ile Çerkezköy’deki görevine iade edildi. Hal böyle iken kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor: “Çerkezköy-Halkalı tren yolunun kapalı olduğu 3 yıl boyunca çalışanlar ve ekipmanlar neden Halkalı Lojistik Müdürlüğü’nde atıl olarak bekletildi? Çerkezköy Lojistik Şefliği’nde bu süre zarfında iş yapımı ve hizmet alımı ile ilgili bir ihale yapıldı mı? Lojistik Şefliği’nin rüşvet aldığı iddiaları ile ilgili soruşturma ne aşamada? Kamu zararına neden olan idareciler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?”

 

KANLI DARBE GİRİŞİMİNİN 2 NUMARALI İSMİ

 

TCDD Çerkezköy Lojistik Şefliği bu iddiaların yanı sıra, başka bir iddia ile daha gündeme geldi. İddiaya göre FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen ve Devlet tarafından 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Kayyum atanan Kaynak Holding’e bağlı Kaynak Kağıt firmasının malları da Avrupa’dan vagonlarla Çerkezköy’e geldi. FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 2 numaralı ismi olarak bilinen Kemal Batmaz’ın genel müdürlüğünü yaptığı Kaynak Holding’e bağlı Kaynak Kağıt firmasının, darbe girişiminden kısa bir süre önce Avrupa’dan Çerkezköy'e 11 vagonla getirilen kağıtların akıbeti ise araştırılıyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ