Tekirdağ'dan Halep'e yardım eli uzandı

Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi, Halep'te savaş koşulları altında hayatını sürdürmeye çalışan insanlar için 6 TIR insanı yardım malzemesi topladı. Tekirdağ'ın ilçelerini

GÜNDEM 21.12.2016 18:59:00 0
Tekirdağ

MAZLUM İNSANLARA EL UZATMAK SORUMLULUĞUMUZ

 

Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı açıklamasında, "Yardım kampanyası, kesinlikle Tekirdağ'da bir heyecan oluşturdu. Biz Suriyeli kardeşlerimizin acısını hissetmeye başladık. Bu konvoydan daha değerli, Tekirdağ'da bir farkındalık oluşması idi, bu oluştu. Biz yardım yapamayan kardeşlerimizin dualarını istedik. Onlar gönülden dua ettiler. Bu bir belki başlangıçtı. Türkiye Diyanet Vakfı şubelerimiz olarak, Suriye'ye böyle bir yardım kampanyasını ilk kez gönderiyoruz. Bundan sonra, inşallah daha organize bir şekilde yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu ülke içerisinde bütünleşmemizi, daha diri, birlik ve beraberliğimizi tesis eden sosyal faaliyetlerde bulunacağız. Dünya coğrafyasında ne kadar mazlum insanlar varsa onlara el uzatmayı bir insanı sorumluluk, bir dini sorumluluk olarak görüyoruz. Bu amaçla inşallah hizmetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.
 

KARDEŞLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 

Yardım kampanyasını Halep’te duyulan ihtiyaçlara göre düzenlendiğini belirten Yağcı, “Başlangıçta biz 70-80 ton civarında, 3 TIR kadar gıda malzemesi temin ettik, 3 TIR’ımız böyle olacak. Sonra diğer iki TIR battaniye olacak, yaklaşık, 12 bin civarında battaniye. Yine genel merkezimizde yapmış olduğumuz istişare sonucunda, mutfak malzemesine ihtiyaç olduğunu tespit ettik ve inşallah tencere, tava, tabak, çatal, kaşık gibi malzemelerin hazırlığını yapıyoruz. Bir TIR da bu şekilde mutfak malzemesi düşünüyoruz. 6 TIR garanti inşallah 7'nci TIR da olabilir, Pazartesi'ye kadar kampanyamız devam ediyor. Bu kampanyamız bitti demek, kardeşlerimize olan yardımın bittiği anlamına gelmiyor. Bundan sonra da hep beraber, mazlum kardeşlerimize hem dualarımızla hem maddi olarak desteğimizi sürdüreceğiz inşallah.” dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN