Edirne'den Halep'e yardım eli

Halep'te Esad rejimi yanlıları tarafından başlatılan hava saldırılarından birçok Suriyeli hayatını kaybetti, birçoğu da göç etmek zorunda kaldı. Edirne Karadenizliler Kültür ve Dayanışma D

GÜNDEM 19.12.2016 19:04:00 0
Edirne

TIR’LARLA HALEP’E ULAŞTIRILACAK

 

Edirne Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile ortaklaşa yürüttükleri yardım kampanyasıyla kullanılmamış kazak, pantolon, gömlek, çorap ve ayakkabıları en kısa sürede TIR’larla Halep’e ulaştıracaklarını açıkladı.

 

HALEP’TEKİ ÇOCUKLARA BOMBA YAĞIYOR

 

Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Edirne Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Ekşi, derneğin ihtiyaç sahiplerine her zaman yardım ettiğinin belirtti ve "Biz dernek olarak bu ve benzeri yardım kampanyalarına katılarak milletimize, devletimize sahip çıkmaya çalışacağız. Dünyada emperyalist güçlerin çocuklarının yılbaşını nerede geçireceği hesaplanırken, bizim Halep'teki çocuklarımıza bomba yağdırıyorlar. Allah bunların belasını versin, Allah onları yok etsin, İslam alemine zulüm yapanları Allah kahreylesin. Yardım kamyonetimizde yaklaşık 300 pantolon, 100 kaban, 200 gömlek, kazak, pantolon, çorap, ayakkabı ve botlar var. Biz evde ne giyiyorsak, çocuklarımıza, büyüklerimize ne alıyorsak hepsinden var. Hepsi de sıfır ve kullanılmamış eşyalardır." dedi.

 

Marmara Haber