Prof. Dr. Tanık öğrencilere başarının formülünü anlattı

Gülerçin Koleji'nde dün saat 13.30'da 'Kariyer Günlükleri' etkinliği kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Tanık seminer verdi. Düzenlenen seminerde Tanık, ?

GÜNDEM 19.12.2016 19:02:00 0
Prof. Dr. Tanık öğrencilere başarının formülünü anlattı

BİYOGRAFİSİNDEN BAHSETTİ

 

Düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ayşegül Tanık, Gülerçin Koleji öğrencilerine mesleki kariyerinin gelişim safhalarını anlattı. Düzenlenen sempozyuma Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kendisi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Tanık; "1958 doğumluyum. 1964 ve 1969 yılları arasında ilköğretimimi Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra Nişantaşı Lisesi ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nü bitirdim. Ardından master ve doktora çalışmalarımı tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği alanında;  bütünleşik havza yönetimi ve yayılı kirleticilerin saptanması ve yönetimi ve  su kalite yönetimi, su kalite modellemesi üzerinde çalışma yaptım. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev almaktayım" dedi.

 

DEVLET PROJELERİNDE YER ALIYOR

 

1974'te şu anki Gülerçin Koleji'nin kurucusu olan Bülent Gülerçin ile üniversite yıllarında tanıştıklarını ve 40 yıla yakın bir dostlukları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ayşegül Tanık, mesleki kariyerin yanı sıra sosyal yaşantıdaki ilişkilerin de güçlü olması gerektiği yönünde gençlere öğütlerde bulundu. 8 senelik bir özel sektör kariyerinin ardından akademik kariyerine başladığını dile getiren Tanık, su kalitesi ve atık su yönetimini ilgilendiren devlet projelerinde danışman olarak görev yaptığını kaydederek; akarsuların kirliliğinin sebebinin insan faktörü olduğunu ve yine bunu düzeltecek olanların insanlar olduğunu kaydetti.

 

VAKTİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN

 

Başarılarla dolu akademik kariyerinin arkasında yer alan unsurun çok çalışmak ve insani ilişkileri iyi tutmak gibi etkenler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tanık, "Geceleri ve hafta sonları planlı ve programlı bir şekilde 35 sene çalıştım. 8 saatinizi uykuya ayırsanız geri kalan 16 saatte korkunç derecede işler çıkartabilirsiniz. Bunun yolu ise planlamadan geçiyor. Gününüzü planlamanız gerekiyor; elbette planlarınızda sapmalar meydana gelebilir ancak önemli olan bu sapmaları en aza indirgemek. Sosyal yaşantınıza önem verin, aileniz ve dostlarınızla zaman geçirin çünkü akademik başarı kadar sosyal yaşantı da önemli" dedi. Prof. Dr. Tanık, sempozyumda öğrencilerin sorduğu sorulara da yanıt verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT