Zirvede sıralama değişmedi

General Basri Saran Stadı'nda karşı karşıya gelen Çorlu Kültürspor ile Kapaklıspor, averaj farkı ile lider 1911 Çerkezköyspor'un sahasında 2 puan kaybetmesini iyi değerlendiremedi. Muhteşem bir

SPOR 19.12.2016 18:57:00 0
Zirvede sıralama değişmedi

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 9’uncu haftasında şampiyonluğun iddialı iki takımı karşı karşıya geldi. Çorlu’da General Basri Saran Stadı’nda Pazar günü saat 14.30’da başlayan müsabakada Çorlu Kültürspor, Kapaklıspor’u sahasında konuk etti. Kıran kırana geçen mücadele 2-2’lik eşitlikle sona erdi.

 

SAHAYA TÜRK BAYRAKLARI İLE ÇIKTILAR

 

Karşılaşmaya Kapaklıspor “Semih Sezer, Tolga Aşçı, Semih Çelik, Hüseyin Karaca, Tuna Alpgüneş, Eray Cem, Serdar İşar, Çağatay Akdeniz, İbrahim Kanbir, Gökay Alpçoğay, Nusret İşar” on biri ile başladı. Seramonide çok güzel görüntüler meydana geldi. Çorlu Kültürspor sahaya Türk bayrakları ile çıktı. Seramoniye orta hakem polisi de davet etti. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşmaya Kapaklıspor başladı. İlk dakikalarda her iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koydu. İlerleyen dakikalarda baskısını artıran Kapaklıspor art arda 2 korner atışı kazandı. İkinci kornerde topa iyi yükselen Eray Cem’in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

 

KALECİ İLE DEFANSIN ANLAŞMAZLIĞINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

 

Karşılaşmada dakikalar 18’i gösterdiğinde aut atışını kullanan Çorlu Kültürspor kalecisi, topu oyuna hızlı bir şekilde soktu. Kültürspor 2 pasla Kapaklıspor ceza sahasına geldi. Kaleci Semih ve Tuna’nın anlaşmazlığından faydalanan Doğan, ceza sahası dışından şık bir kafa vuruşu ile topu kalecinin üzerinden aşırarak filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Kültürspor oyunu kendi alanında kabullendi. Kapaklıspor ise beraberlik golü için sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklendi.

 

İLK YARI SKORU 2-1

 

Mücadelede dakikalar 26’yı gösterdiğinde orta sahadan Gökay’ın ara pasında sağ kanattan bindirme yapan Tolga topu ceza sahasına ortaladı. Tolga’nın orta şut karışımı vuruşuna Kültürspor defansı müdahale etmek istedi. Defansın kafasından seken top filelerle buluştu ve skora denge geldi. (1-1) Oyuna eşitlik gelmesinin ardından Çorlu Kültürspor bir kez daha ataklarını sıklaştırdı. 38’inci dakikada Kapaklıspor defansı topla birlikte çıkmaya çalışırken, araya giren Kültürsporlu oyuncular topu ceza sahası dışındaki Ogün’e aktardı. Ceza sahası dışından sert ve şık bir vuruş çıkaran Ogün, takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk devre Çorlu Kültürspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

 

KÜLTÜRSPOR FARKI AÇMAK İÇİN YÜKLENDİ

 

Mücadelenin ikinci yarısına Çorlu Kültürspor’un vuruşu ile başlandı. Oyuna hızlı başlayan taraf Kapaklıspor oldu. Dakikalar 55’i gösterdiğinde Tolga Aşçı’nın yerine oyuna Ercan Yılmaz dahil oldu. 60’ıncı dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Kültürspor, farkı 2’ye çıkarmak istedi. Kültürspor bu dakikalarda yakaladığı 2 net pozisyonu cömertçe harcadı. 65’inci dakikada Kapaklıspor’da Nusret’in yerine Cihan oyuna dahil oldu. Dakikalar 70’i gösterdiğinde ceza sahası dışında Cihan’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta topun başına İbrahim Kanbir geçti. İbrahim’in sert şutu az farkla auta çıktı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra seri çalımlarla ceza sahasına giren Çağatay’ın sert şutu, adeta direği yalayarak dışarı çıktı. 76’ncı dakikada rakip kaleye yüklenen Kapaklıspor, kalesinde kontra atak gördü. Kültürsporlu 3 oyuncu birden kaleci Semih ile karşı karşıya kaldı. Topu ayağına alan Ogün, takım arkadaşlarına pas atmak yerine kaleciyi çalımlamaya çalışınca, kaleci Semih topu tokatlayarak kornere çeldi.

 

ERAY’DAN MÜTHİŞ GOL

 

Karşılaşmanın 85’inci dakikasında Kapaklıspor’da Serdar’ın yerine oyuna Yiğit Deveci dahil oldu. Maçın hakemi karşılaşmaya 5 dakika uzatma ekledi. Son 5 dakikada golü çok isteyen Kapaklıspor, Çorlu Kültürspor kalesine iyice yüklendi. 90 + 4’te sol kanatta topla buluşan Cihan seri çalımlarla ilerlerken ceza sahası önünde düşürüldü. Topun başına geçen Eray Cem müthiş bir frikik golü ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Golden sonra Kapaklıspor cephesinde müthiş bir sevinç yaşandı. Maçın hakemi santranın ardından karşılaşmayı bitiren düdüğünü çaldı. Mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ