Ağca sessizliğini Çerkezköy'de bozdu

Bir dönem dünyanın en çok konuşulan gizemli isimlerinden biri olan Mehmet Ali Ağca'nın Kapaklı ziyareti de bölgede gündem oldu. Ağca, Ali Aras 'ın davetlisi olarak geldiği Kapaklı'da işadamı ve

GÜNDEM 18.12.2016 19:30:00 0
Ağca sessizliğini Çerkezköy

Türkiye'de 1979 yılında Abdi İpekçi suikastı ile tanınan, 1981'de de Papa II. Loannes Paulus'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca, yıllar sonra sessizliğini Çerkezköy’de Marmara Haber Gazetesi’ne bozdu. Ali Aras ve bazı iş adamları ile görüşmek için geçtiğimiz gün Kapaklı’ya gelen Mehmet Ali Ağca, daha sonra Çerkezköy’e gelerek Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazeteci Şaban Kardeş in gündeme dair sorularını cevaplayan Mehmet Ali Ağca, ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

MÜSLÜMANLARLA HRİSTİYANLARI BİRBİRİNE KIRDIRIYORLAR

 

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminin vahşi kapitaizmin bir oyunu olduğunu öne süren Mehmet Ali Ağca, “Dünyayı yöneten siyonist güçler, ülke medyasını ve istihbaratını ele geçirdi. Dünyada yalnızca 8 milyon siyonist var. Yani dünya nüfusunun binde 1’i… Bunlar varlıklarını sürdürebilmek için Müslümanlarla Hristiyanları birbirine kırdırıyor. Diğer taraftan da ‘Dinler Arası Diyalog’ diyerek vahşi kapitalizmin güçlenmesi için uygun zemini oluşturuyorlar” dedi. Sahte dincilerin milleti yoldan çıkardığını sözlerine ekleyen Mehmet Ali Ağca, “Fethullah Gülen, bunlardan sadece bir tanesidir. Türkiye’de daha çok FETÖ var. Bu din istismarcıları 15 Temmuz gecesi ülkeyi bir felakete sürükledi. Bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’ye düşen, birlikte demokratik bir anayasa oluşturmaktır. 

 

MESELE SİSTEM MESELESİ DEĞİL

 

Türkiye’de gündemde olan Başkanlık Sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Ağca, “Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı sıkıntıların sebebi sistem değildir. Başkanlık sistemi de olmuş olsaydı bu sıkıntılar olacaktı. Mesele bizim kendi içimizde. Bizim öncelikli yapmamız gereken Türk-İslam asaletini önce kendi içimizde inşa etmek, sonra da tüm dünyaya ihraç etmektir. Türkiye, Türk-İslam medeniyetinin lokomotifi olmak zorundadır” diye konuştu. Başkanlık sistemi ile ilgili önümüzdeki günlerde Türkiye’de üst düzey bir görüşme yapacağını belirten Ağca, bu görüşme sonrası Türkiye’de birçok şeyin değişeceğini ifade etti.  

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ BİR HAYALDİR

 

Açıklamalarında Halep ve Suriye’de yaşanan insanlık kıyımına değinerek devam eden Mehmet Ali Ağca, “Halep’te asıl ölen Türk-İslam medeniyetidir. Halep’teki manzara, Türk-İslam medeniyetinin cenazesidir. Halep’teki manzarayı görüp de rahat rahat yemeğini yiyebilen, çayını çorbasını içebilen şerefsizdir. Tutturmuşlar ‘Türk-İslam Birliği kurulmalıdır’ diye… Hangi birlikten söz ediyorsunuz? Özbekistan’da korkunç bir dikdatörlük var. ‘Biz Türk değiliz’ diyorlar. Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan Türk olmadıklarını söylüyor. Bugünkü şartlarda Türk-İslam Birliği bir hayaldir” ifadelerini kullandı.

 

YA DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ, YA DA BU CEHENNEMDE YOK OLUP GİDECEĞİZ

 

Türkiye’de millete Amerikan ve İngiliz kültürünün dayatıldığını söyleyen Mehmet Ali Ağca, “Milli ruh, milli vicdan yok. Daha önce de dediğim gibi… Bize düşen öncelikle Türk İslam medeniyetini önce kendi içimizde inşa etmektir. Biz ya dünyayı değiştireceğiz, ya da bu cehennemde yok olup gideceğiz. Türk İslam medeniyetine tek mesajım budur. Peki sonunda ne oldu? Trump diye bir akıl hastasını dünyanın başına bela ettiler. Siyasetçiler bunları konuşamazlar. Çünkü onların işi halka yalakalık yapmaktır. Ben tüm bunları panbellerde anlatmak istedim fakat hepsi birileri tarafından engellendi. Çünkü ben birilerinin yandaşı, ya da başkalarının yoldaşı olmadım. Bizim mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de Allah içindir. Her şey Allah içindir. Her şey İlahi Kelametullah davası içindir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ